2.Sınıf Yazılı Soruları

2.Sınıf Matematik Dersi Yaz Tatili Çalışma Etkinliği Soruları-Problemleri

2.Sınıflar İçin Yaz Tatili Çalışma Soruları

1-Hasan 9 yaşındadır babasının yaşı hasanın yaşının 5 katından 8 eksik ise hasan’ın babası kaç yaşındadır?

2-bakkalda tanesi 2 lira olan kavundan 5 tane aldık.
Bakkala 15 lira verdik bakalım bize kaç lira vermesi gerekir?

3-hasan’ın 18 kitabı var hasan’ın ablasının hasan’dan 12 fazla kitabı var ikisinin kitaplarını birleştirip 8 rafa eşit olarak paylaştırılır ne zaman her bir hafta kaç kitap olur?

4-ziya’nın 10 , ilknurun 15 , ecemin 12 lirası ceren’in ise 23 lirası var 4 arkadaşın paralarının toplamı 5 kitap edebilmektedir her kitap kaç liradır.

5-mehmet hayvanat bahçesinde 7 aslan ve aslan in 3 katı ördek gördüğü mehmet’in gördüğü aslan ve ördeklerin ayak sayılarının toplamı kaçtır?

6-ömer bir günde 8 sayfa kitap okuyor her gün bir önceki günün 3 katı kitap okuduğuna göre kaç günde ömer toplamı kaç sayfa kitap okumuş olur.

7-babaannemin yaşını 5 birlik ve 6 onluktan oluşan sayının en yakın onluğa yuvarlanışı kadardır. Babam ,babaannemden 32 yaş daha küçüktür. Buna göre babamın yaşı kaç olur?

8- Çeyreği 24 olan sayının 15 eksiği kaç eder?

9- 34 Sayısının birler basamağındaki sayıyı 5 arttırır, onlar basamağındaki sayı ise 2 azaltırsak oluşan yeni sayı ile eski sayının farkı kaç olur?

10-Onlar basamağındaki sayısı 7 olan en küçük iki basamaklı sayının yarısının 10 eksiği kaç eder?

www.guzelbil.com

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu