Anadolu Lisesi Yazılı Tüm Dersler Soruları 2019-2020

Geometri 12.Sınıf 1.Dönem/Yarıyıl 2.Yazılı/Yoklama Sınavı Soruları Lise

Geometri 12.Sınıf 1.Yarıyıl 2.Yoklama Soruları

1-) Bir dikdörtgenler prizmasının a,b,c,boyutları 1, ,3, ,5, sayıları ile orantılıdır. Hacmi 960 cm2 olduğuna göre alanı kaç cm2 dir?

2-)Bir dikdörtgenler prizmasının yüzeyinden birinin alanı 160 cm2  ve hacmi 2400 cm3 tür. Bir köşeden çıkan farklı ayırt uzunlukları toplamı 43 cm olduğuna göre ,tüm alanı kaç cm2 dir?

3-)Bir kare dik prizmanın taban ayırtı a br, yüksekliği b br dir. Prizmanın alanı 60 br2 olduğuna göre hacmi a cinsinden nedir?

4-) Ayırt uzunlukları  x, 2x, 3x, olan bir dikdörtgenler prizmasının hacmi 48 cm3 ise , cisimköşegen uzunluğu kaç cm dir?

 

yazılı indir

 

www.guzelbil.com

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu