1,2,3,4.Sınıflar Değerlendirme ,Tekrar Etkinlikleri

2.Sınıf Matematik Dersi Tekrar Çalışma Soruları Alıştırma Kağıdı

2.Sınıflar için matematik tekrar soruları

Adı – Soyadı: ………………………………

Tarih: …………………………………………
2/c  Sınıfı Matematik Dersi Çalışma Kâğıdı

 
Sevgili çocuklar aşağıdaki soruları dikkatlice okuyun ve çözümünü yapın. Ne bulduğunuzu da sakın  yazmayı da unutmayın olur mu.

 ➡  1-) Elimizdeki 2 deste çiçeğin 9 tanesi soldu. Geriye kaç çiçek kaldı ?

 ➡  2-) 4 düzine kalemi dolaba koydum. Kalemlerden 4 tanesini kullandım. Dolapta kaç kalem kalmış olur ?

 ➡  3-) Elimdeki tabakta 2 desteden 5 eksik sayıda börek var. tabaktaki böreklerin kaç tane olduğunu bulunuz bakalım ?

 ➡  4-) Seyyah adlı Karınca , yuvasına önce bir deste, sonra bir düzine buğday taşıdı.  Yuvasında kaç tane buğdayı oldu acaba seyyah karıncanın ?

 ➡  5-) Ecem diyor ki “2 onluk ve 5 birlikten oluşan sayının 3 fazlası kaç eder acaba?” Bulun bakalım.

 
 ➡  6-) Ceren’in bir sorusu var size . 42 sayısında, onlar basamağındaki rakamın basamak değerinden, birler basamağındaki rakamın basamak değerini çıkarırsan kaç bulursunuz arkadaşlar?

 ➡  7-) Öğretmeniniz diyor ki : “Matematik dersi için 2 düzine fındık gerekiyor. Benim 18 fındığım var. Bana kaç fındık daha gerekir çocuklar?”

 
 ➡  😎 Arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz ? 68 sayısının birler ve onlar basamağındaki rakamların yerini değiştirirsem, oluşan yeni sayı kaç olur bulun benim için?

 

➡ 9-) Elimde bir düzine kadar ceviz , iki deste fındır ve  9 tane de şeker var. Elimdeki ceviz ,fındık ve şekerin toplamı kaç eder bulun baklaım.

 

➡  10-) Ceren’in bir sorusu var çözemiyor yerdım eder misiniz? Arkadaşlar 3 birlik   5 onluktan 4 fazla olan sayı nedir ?

sevgili çocuklar öğretmenlerinizin verdiği ödevleri bitirdikten sonra buradaki söruları çözdüğünüz zaman oğrendiklerinizi unutmayacak , çok daha iyi öğreneceksiniz.

www.guzelbil.com

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu