Genel

İmar Kirliliğine Neden Olmak Dilekçe Örneği-Ruhsatsız İnşaat hakkında suç duyurusu

   CUMHURİYET  BAŞSAVCILIĞI’NA

                                                                                      İL ADI

ŞİKAYETÇİ       : …………….. Belediyesi Başkanlığı

VEKİLİ              : Av. ………………

                            ………….. Mah. …………. Bulv.N:……………./

                           Tlf: …………..

ŞÜPHELİ           : ………….. ( TC No:………………….)

                           ……………….Mahallesi ,……………………../ 

SUÇ                     : İmar kirliliğine neden olmak (T.C.K.m 184/1)

SUÇ TARİHİ     : 82.04.2015

                                      H  A  D  İ  S  E

 

                   1-Tapunun ………….. İli, ……………….. Mahallesi  23-H-4 Pafta , 5127 Ada, 7 Parsel de bulunan ,ruhsatsız  yaptırılmakta olan inşaat ,takriben 10.00 x12.00 mt. ebatlarında olup  Bodrum+Zemin Kat+1. Kattan  ibaret durumda olup, Bodrum Kat kısmen duvarları örülmüş , Zemin Katın duvarları örülmemiş , 1. Katın kolon betonu dökülmüş duvarları örülü tabliye betonu dökülmemiş durumda iken ,  3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32. Maddesi gereği ilişikte örneği gönderilen Yapı Tatil Zaptı ile belirlenip , mühürlenerek durdurulmuş  ve Yapı tatil zaptının bir örneği inşaat mahalline asılmıştır.  

                   3- İlgiliye 01.06.2015  tarihinde tebliğ edilen Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü yazısında ; Yapı tatil zaptının inşaat mahalline asılmasından en geç 30 gün içerisinde inşaatına tadilat ruhsatı alması gerektiği belirtilmiş olup, aksi takdirde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32. Maddesi gereği Belediyemiz encümenince inşaatın Belediyemiz tarafından yıktırılacağı, 42. Maddesi gereği Belediyemiz Encümenince para cezasının verileceği  ve T.C.K.’nun 184. Maddesi gereği hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı bildirilmiştir.

                   4-Söz konusu ruhsatsız inşaat ile ilgili aykırılıkların giderilmediği görüldüğünden inşaat sahibinin cezalandırılmasını istemek gereği doğmuştur.

 

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz ve izah ettiğimiz üzere imar kirliliğine neden olan şüpheli hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını ve şüphelinin T.C.K. m. 184/1  uyarınca cezalandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim. 30/07/2015

 

 

                                                                 ………………….Belediyesi Başkanlığı

Ek: -Vekaletname                                                                  Vekili

-İşlem Evrakları                                                   Av. ………….

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu