Sene Sonu Rehberlik Faaliyet Raporları

2016-2017 10.Sınıf Sene Sonu Rehberlik Faaliyet Raporu Güncel

2016-2017 10.Sınıf Sene Sonu Rehberlik Faaliyet Raporu Güncel

Raporun tamamını indirmek için indirme lnkini tıklayınız

ŞUBAT

YAPILAN ÇALIŞMALAR

2.HAFTA Kazanım no: -42-  Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. Öğrencilern, arkadaşlarının yaptıkları olumlu davranışları takdir etmeleri için gerekenler söylendi, örnekler verildi.

 

3.HAFTA Kazanım no: -43-  Karşı cins ile sağlıklı arkadaşlık ilişkileri geliştirmenin önemini kavrar. Öğrencilerin karşı cinse karşı nasıl davranması gerektiği örnekler verilerek anlatıldı ve sınıfta canlandırmalar yapıldı.

 

4.HAFTA Kazanım no: -63-  Kendini zararlı alışkanlıklardan korur konusu işlendi ebadan ilgili videolar izlendi.

Devamsızlığı olan öğrencilerin devam durumları incelendi ve gerekli durumlar anlatıldı.

 

MART

YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

1.HAFTA Kazanım no: -44-*Etkili çatışma çözme basamaklarını kullanır. ÇATIŞMA VE ÇATIŞMA TÜRLERİ ÖRNEKLERLE AÇIKLANDI V BU DURUMLARDA NASIL davranılması gereği yine örnekler ve eba dan videolarla pekiştirildi.

 2.HAFTA Kazanım no: -45-

Kişiler arası ilişkilerde esnek ve hoşgörülü olur. Öğrencilerin çatışma durumunda , ani tepkiler vermemeleri önce iyi düşünüp , gerekirse tepkilerini sonra dile getirmeleri ve böylece daha hoşgörülü davranılması gereği dile getirildi.

 

3.HAFTA Kazanım no: -37-Yaşıtlarının ya da kendinin karşılaşabileceği kişisel-sosyal ve eğitsel sorunların farkında olur.

Eğitim sürecinde öğrencilerin karşılaşabileceği eğitsel sorunlar tek tek tahtaya yazılarak , bunların neler olduğu öğrenciye fark ettirildi.

 

4.HAFTA Kazanım no: -38-Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur.

 

5.HAFTA Kazanım no: -65- Akran desteği ile yetişkin yardımı gerektiren durumları ayırt eder. Öğrencilerin hangi durumlarda arkadaş yardımına başvurması gerektiği, hangi durumlarda yetişkinlerden yardım alması gerektiği anlatıldı ve yazıldı.

 

NİSAN

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR

1.HAFTA Kazanım no: -64- Acil durumlarda nasıl davranacağını açıklar. Ortaya çıkabilecek tüm acil durumlarda(yangın,deprem,ilk yardım) nasıl davranılması ve neler yapılması gereği anlatıldı.

 

2.HAFTA Kazanım no: -39-*Fiziksel, sözel ve duygusal şiddetle karşılaştığında nereden yardım alabileceğini belirtir. Öğrencilere olumsuz (duygusal yada fiziksel şiddet) durumda yardım alabileceği mecralar açıklandı telefon numaraları tahtaya yazıldı.

 

3.HAFTA Kazanım no: -40- *Fiziksel, sözel ve duygusal tacizle karşılaştığında nereden yardım alabileceğini belirtir. Öğrencilere olumsuz (duygusal yada fiziksel şiddet) durumda yardım alabileceği mecralar açıklandı telefon numaraları tahtaya yazıldı.

 

4.HAFTA Kazanım no: -41- Kişisel değerlerine, inançlarına ve tutumlarına uygun olmayan isteklere iletişim becerilerini kullanarak karşı koyar. Öğrencilerden inanç ve değerlerine aykırı durumları nasıl savuşturabileceğini , bu durumlarda istekleri nasıl reddetmesi gereği anlatıldı.

 

MAYIS

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR

1.HAFTA Kazanım no: -10- Grup çalışmalarında iş birliğinin önemini ve gerekliliğini açıklar. Eğitimlerinde başarı sağlamaları için iş birliğinin önemi vurgulandı ve nasıl işbirliği yapılması gerektiği anlatıldı.

 

2.HAFTA Kazanım no: –11- Grup çalışmalarına etkili biçimde katılır. Grup çalışmalarının önemini anlar.

3.HAFTA Kazanım no: -23

Başkalarının kendisi ile ilgili görüşlerinin bireyin kendini algılama biçimini nasıl etkilediğini fark eder. Ve davranışlarını nasıl ayarlaması gerektiğini öğrenir.

 

4.HAFTA Kazanım Öğrencilerin tatil öncesi boş zamanlarını nasıl değerlendirmesi gerektiğini, olumluya nasıl çevirmesi gerektiği anlatıldı.

HAZİRAN
YAPILAN ÇALIŞMALAR

1.HAFTA Kazanım Öğrencilerle yıl boyunca yapılan etkinlikler değerlendirildi, neler öğrenildi, rehberliğin faydaları üzerinde duruldu.

08.06.2017

Ziya ÖZCAN                                                                                Murat KOÇAK

SINIF REHBER ÖĞRETMENİ                                                    OKUL MÜDÜRÜ

10.sınıf sene sonu rehberlik raporu

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu