Rehberlik 1.Dönem Sonu 2019-2020 Faaliyet Raporları tüm sınıflar

2016-2017 2. Sınıf 1. Dönem Sonu Rehberlik Faaliyet Raporu İlkokul

ŞEHİT SÜLEYMANBEY İLKOKULU2016–2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.SINIFLAR I.DÖNEM  REHBERLİK FAALİYET RAPORU

 

EYLÜL

  • Yeni öğretim yılının başlaması ile birlikte 2. sınıflar için hazırlanan rehberlik planı incelenerek yıl boyunca yapılması gereken etkinlikler hakkında bilgi sahibi olundu.
  • Sınıfta bulunan öğrencileri tanıma çalışmaları yapıldı.
  • Sosyal etkinlikler için öğrencilerin kulüp seçimleri yapıldı.

 

EKİM

  • Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmeleri ve uymaları amacı ile “KURALLAR” adlı etkinlik yapıldı. Etkinliğin sonunda okul kurallarının neler olduğu, bunlara uymanın önemi ve gerekliliği vurgulanarak etkinlik sonlandırıldı.
  • İsteklerini uygun bir şekilde ifade etmek amacı ile “ İSTEME BİÇİMİM “ adlı etkinlik yapıldı. Etkinliğin sonucunda öğrencilerin bu konuda yeterli bilgiye sahip oldukları sihirli sözcükleri bildikleri ve kullandıkları gözlendi.

KASIM

  • Öğrencilere sorumluluklarını fark ettirmek amacı ile “ sorumluluklarımız “ adlı etkinlik yaptırıldı. Etkinlik sonrasında öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun evde ve okuldaki sorumluluklarının farkında olduğunu ancak sokaktaki sorumluluklar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları gözlendi. Buna bağlı olarak bu konudaki yetersizliklerini giderici çalışmalar yapıldı.
  • Öğrencilerin kişisel sınırlarını korumanın önemini bilmeleri amacı ile “KİŞİSEL SINIRLARIN ÖNEMİ” adlı etkinlik yapıldı. Etkinliğin sonunda kişisel sınırlılıkların neler olduğu tekrarlanarak bu sınırları korumanın önemi vurgulandı.

 

ARALIK

  • Öğrencilere karşılaştıkları zorbalıklar karşısında nasıl davranacaklarını ifade etmeleri amacı ile “ZORBALIK “ adlı etkinlik yaptırıldı. Etkinliğin sonucunda öğrencilerin zorbalık içeren davranışlardan hoşlanmadıkları ancak yaşantılarında bu tür örneklerin olduğu tespit edildi.
  • Hata yapabileceğini ve bunun doğal olduğunu fark edebilmeleri amacı ile “HATASIZ KUL OLMAZ” adlı etkinlik yapıldı. Etkinliğin sonucunda her insanın hata yapabileceği  ve bunun doğal olduğu belirtildi. Hatalarımızı fark edip buna göre davranmanın önemi vurgulanarak etkinlik sonlandırıldı.

 

OCAK

  • Öğrencilerin zamanlamanın önemine dikkat ederek iletişim kurmalarını sağlamak  amacı ile “ ZAMANLAMANIN ÖNEMİ” adlı etkinlik yapıldı. İletişim kurmada yapılan zamanlama hataları örneklendirildi. Öğrencilerin kendi yaşantılarında yaptıkları bu tür hataları ifade etmeleri sağlandı. Zamanlamanın önemi vurgulanarak etkinlik sonlandırıldı.
  • Öğrencilerin sağlıklı büyümesi için gerekli olan besinleri tüketmesine yardımcı olmak amacıyla “SAĞLIĞIM İÇİN” adlı etkinlik yapıldı. Sağlığımız için yararlı olmayan abur cubur yiyeceklerin tüketilmemesi ya da bilinçli tüketilmesi konularını vurgulanarak etkinlik bitirildi.

 

 

METİN UÇAKÇIOĞLU                    MEHMET YAYLA                        AHMETAKINCI                          TURGAY ÇAKIR

REHBER ÖĞRETMEN                       2/A SINIF ÖĞRET.                         2/B SINIF ÖĞRET.                         2/C SINIF ÖĞRET.

 

 

 

                                                             EROL AKUN                                       CENGİZ KÖZEN                           TAMER ZENGÜL                                                                                  

2/D SINIF ÖĞRET.                                   2/E SINIF ÖĞRET.                             2/F SINIF ÖĞRET.

 

 

OLUR.

19/09/2016

 

HASANŞAHİN

OKUL MÜDÜRÜ

2. Sınıf 1. Dönem Rehberlik Faaliyet Raporu İndir

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu