2017-2018 11.Sınıf 1.Dönem şube öğretmenler toplantı tutanağı ŞÖK . 2017-2018 11.Sınıf 1.Dönem şube öğretmenler toplantı tutanağı ŞÖk
……………………….. ANADOLU LİSESİ
11- ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI
OKULUN ADI : …………………….. Anadolu Lisesi
ÖĞRETİM YILI VE DÖNEMİ : 2017-2018 Öğretim Yılı 1. Dönem
TOPLANTI YERİ-TARİHİ- SAATİ : Müdür Yardımcısı Odası-13.10.2017-11:50
KURUL BAŞKANI : ……………………………
SINIF ÖĞRETMENLERİ : ………………………………..
………………………………
SINIF/ŞUBE : 11-
GÜNDEM MADDELERİ :
1. Açılış ve Yoklama
2. Bir evvelceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi,
3. Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması,
4. Derslerin, öğretim programları ile uyumlu olarak yürütülmesi,
5. Eğitim kaynakları ile atölye, laboratuvar ve başka birimlerden nasıl yararlanılacağının plânlanması,
6. Çevreden yararlanma ve iş birliğinin sağlanması,
7. Proje, performans çalışması ve imtihanların planlanması,
8. İnceleme gezileri, gövde eğitimi, spor ve izcilik etkinlikleri, halk oyunları ve aynısı sosyal etkinliklerin düzenlenmesi,
9. Okulu tanıtıcı etkinliklerde bulunulması,
10. Ünitelendirilmiş senelik plan ve ders planlarında birlik ve beraberliğin sağlanması,
11. Mesleki ve teknik eğitim programlarına devam edenlerin mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmeleri,
12. Dilek ve temenniler.
GÜNDEM :
1. GÜNDEM MADDESİ: Açılış ve Yoklama,
Yukarıda belirti edilen öğretmenlerin toplantıda hazır oldukları görülmüştür.
2. GÜNDEM MADDESİ: Bir evvelceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi, bu sene alan belirlemesi neticesi ebe muavini ve sıhhat teknisyeni yardımcılığı adayı öğrenciler sahip olunantur. Alan değişikliğinden ötürü başarı hali 11-A sınıfına göre daha düşüktür.
3. GÜNDEM MADDESİ: Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması,
……………….. (Müdür Yardımcısı) : 2017-2018 öğretim senesi itibariyle başarı halini iyi olarak değerlendiriyorum. Kaliteyi daha da çoğaltmak amacıyla hepimize vazife düşüyor. Bu konudaki görüşlerinizi alabilmek istiyorum.
………………………. (Sağlık Bilgisi Öğretmeni): Bir evvelceki öğretim senesinde öğrencilerimizin devam-devamsızlık hususunda sorunleri oldu. Bunu ne kadar aşağıya çekebilirsek başarıyı o kadar çok artırırız.
…………………….. (Tarih Öğretmeni): Başarıyı artırmanın en mühim basamağı veli-öğrenci-öğretmen üçgenini etkili kılmaktır. Velilerimiz genel olarak ilgisiz davranıyorlar.
………………….. (Edebiyat Öğretmeni): Öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığı yok. Böylece algılama sorunu çekiliyor. Bu da başarıyı olumsuz yönde etkiliyor. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ortak hareket etmemiz lüzumiyor.
……………………. (Felsefe Öğretmeni): Ders anlatımlarında ne kadar çok duyu organına hitap edersek başarıyı o kadar artırmış oluruz. Teorik anlatımdan ziyade daha çok program yaptırılması lüzumludir.
……………………. (İngilizce Öğretmeni): Bu sene kitapların zamanında gelmemesi ders işlemeyi olumsuz etkiliyor. Öğrencilerin derse eksik materyallerle gelmeleri de başarıyı olumsuz etkiliyor. Ders kitabını PDF formatında indirip fotokopiyle işlenecek hususları öğrencilere dağıtmak ders işlenişini sıkıntıya sokuyor.
4. GÜNDEM MADDESİ: Derslerin, öğretim programları ile uyumlu olarak yürütülmesi,
…………………….. (Müdür Yardımcısı) : Öğretim programlarımız Talim Terbiye Kurulunun kararı ile belirleme edilmiş olup, bu kararın dışında lüzumsinim duyulması halinda hususların konumunu değiştirmek amacıyla dersin daha verimli duruma gelmesi sağlanmalıdır.
5. GÜNDEM MADDESİ: Eğitim kaynakları ile atölye, laboratuvar ve başka birimlerden nasıl yararlanılacağının plânlanması,
………………….: Derslerin özelliği ve konular gereği okulumuz atölye ve laboratuvarlarından yararlanmak amacıyla kendisiyle işbirliğine girilmesi lüzumluliğini belirtti. Sınıflardaki sahip olunan projeksiyonların derslerde aktif olarak kullanılması lüzumluliğini belirtti.
6. GÜNDEM MADDESİ: Çevreden yararlanma ve iş birliğinin sağlanması,
…………………….: Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrencilerin katılımı lüzumtiği, evlerine yakın okullarda da bu kurslara gidebilecekleri açıklanmalıdır.
7. GÜNDEM MADDESİ: Öğrenci ödev ve projeleri ile imtihanların plânlaması,
…………………………. (Müdür Yardımcısı) : Öğrencilerin hangi dersten ödev alacakları sınıf rehber öğretmeni doğrulusunda öğrencilerin ilgi, heves ve becerilerini göz önünde tutularak belirlenerek, öğrencilere lüzumlu bilgilendirmeyi yapar. Öğrenciler alakalı ders öğretmeniyle irtibata geçerek ödevlerin yapılmasında uygulanacak yöntemler, ödevde aranacak nitelikler ve ödevin değerlendirme kriterlerini öğrenirler. Bu esaslara ideal olarak hazırlanan ödevler ders kesiminden iki ay evvelce teslim edilmelidir.
………………….: Öğrenciler isterlerse ilgi duydukları ikinci bir dersten ders öğretmeninin onayıyla ödev alabilirler.
…………………… :Ödev verilirken kuramsal bilgi istenmesinden ziyade projeye dayalı konular seçilmesi, öğrencinin ilgiini daha çok çekeceğine inanıyorum. Böylece ödevini severek yapmasına namacıyla olacaktır.
………………..: Aynı günde ikiden çok imtihan yapılmaması yönetmelik gereğidir. Yazılı tarihleri belirlenirken bu hususa ilgi edilmelidir.
………………… (Müdür Yardımcısı) : Yazılı tarihleri çizelgesine o katagoride derse giren bütün öğretmenler yazılı tarihlerini eskiden girerek imzalarlarsa bu sorun çözülür.
…………………… (Müdür Yardımcısı) :Proje takip çizelgelerinin zamanında ve derli toplu olarak her öğrenci amacıyla en az 3 kez düzenlenip dosyalanması lüzumir.
8. GÜNDEM MADDESİ: İnceleme gezileri, gövde eğitimi, spor ve izcilik etkinlikleri, halk oyunları ve aynısı sosyal etkinliklerin düzenlenmesi,
…………………….: Okulumuz gezi kulübü doğrulusunda düzenlenecek olan il içi ve il dışında düzenlenecek olan gezilere ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere öğrencilerimizin katılımını sağlamak amacıyla bütün öğretmenlerimiz teşvik etmelidir. Bu kulübün danışman öğretmeni olarak tarihi ve kültürel geziler yapmamız lüzumluliğini belirtti.
9. GÜNDEM MADDESİ: Kurumu tanıtıcı etkinliklerde bulunulması,
……………………. (Müdür Yardımcısı) :: Okulumuzun internet sayfası sahip olunan olup sıksık güncel tutmaya çalışıyoruz. Tüm öğretmenler de bulgularini denetim edip rastgele bir yanlışlıkta bizleri uyarsın. Okulumuzda oluşturulan etkinliklerin hepsi internet sitemizde sahip olunantur. Hem de bu etkinlikler okulumuzda bütün öğrencilerimize televizyonda sergilenmektedir.
10. GÜNDEM MADDESİ: Yıllık ve günlük plânlarda birlik ve beraberliğin sağlanması,
……………………….: Dersler ünitelendirilmiş senelik planlara göre işlenmektedir. Kılavuz kitabı olan derslerde günlük plan yapmaya lüzum duyulmamaktadır. Fakat dargın kitabı olmayan derslerde ise günlük ders planı çıkarılıp uygulanmalıdır.
11. GÜNDEM MADDESİ: Meslekî ve teknik eğitim programlarına devam edenlerin başarı hallerine göre mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmeleri.
………………….. (Müdür Yardımcısı) : Mesleki ve teknik eğitim programlarına devam eden öğrencilerimizin başarı hallerine göre mesleğe, iş hayatına ve yükseköğretime yönlendirilmesi hususu ile alakalı yardımcı olalım. Üniversite imtihan ve bölümleri hususlarında rehber öğretmeni Mediha ASLAN’a yönlendirelim.
12. GÜNDEM MADDESİ: Dilek ve temenniler.
ALINAN KARARLAR :
1. Derslere devamını sağlamak amacıyla rehberlik servisi, disiplin kurulu ve öğrenci velisiyle işbirliğine gidilmesi.
2. …………………………. Aile sorunleri namacıylaiyle rehberlik servisine yönlendirilmesi.
3. ……………….. devamsızlık namacıylaiyle ailesinin aranması ve okula çağrılması.
4. Rehberlik zamanında okul mükafat ve ceza yönetmeliğinin okunması.
5. ………………… veli ziyaretine gidilmesi.
6. …………………………. disiplin cezalarının düşmesi amacıyla yine görüşme yapılması.
7. Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığının kazandırılabilmesi amacıyla sınıf kitaplığı oluşturulması.
8. Dersin işlenişinde kuramsal anlatımdan ziyade programya yer verilmesi.
9. ………………………………………….. isimli öğrencilerin sınıf içi olumsuz davranışlarından ötürü okul idaresine gönderilmesi.
10. Ödev hususu seçilirken kuramsal bulgular yerine projeye dayalı konular seçilmesi.
11. Aynı günde ikiden çok yapılmasını önlemek amacıyla yazılı tarihlerini gösteren çizelgeye işlenmesi.
12. Öğrencileri mesleğe, iş hayatına ve yüksek öğretime yönlendirmede rehber öğretmenin aydınlatıcı bulgular verilmesi.
11.Sınıf 1.Dönem şube öğretmenler toplantı tutanağı ŞÖK
2017-2018 11.Sınıf 1.Dönem şube öğretmenler toplantı tutanağı ŞÖK