5.Sınıf Sosyal Bilgiler Kadın Bilim İnsanları İle İlgili Dergi
5.Sınıf Sosyal Bilgiler Kadın Bilim İnsanları İle İlgili Dergi için hazırlanmış olan indirme veya görüntüleme bağlantıları sayfanın aşağısında bulabilirsiniz. 5.Sınıf Sosyal Bilgiler Kadın Bilim İnsanları İle İlgili Dergi dosyasına ait örnek bir görüntü veya yazı aşağıda sunulmuştur. Ayrıca 5.Sınıf Sosyal Bilgiler Sunuları kategorisine ve diğer 5.Sınıf Dokümanlarına ait materyalleri bulmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.
5.Sınıf Sosyal Bilgiler Sunuları
5.Sınıf Tüm Dosya ve Dokümanlar
5.Sınıf Sosyal Bilgiler Kadın Bilim İnsanları İle İlgili Dergi
Dosyaya ait görüntü veya yazı
Hypatia, 370-415 yılları arasında yaşamış olan Yunan filozof, matematikçi ve astronom. İskenderiye Kütüphanesi’nde felsefe, matematik ve astronomi üzerine dersler vermiş; doğayı, mantık, matematik ve deneylerle açıklamaya çalışmıştır. Hypatia, Yeni Platonculuk öğretisine bağlıydı ve Atina Akademisi’nin Eudoxus’ün başını çektiği “Matematik geleneği”ne üyeydi.
1706-1749 yılları arasında yaşayan Emilie du Chatelet, Isaac Newton’ın Principia’sının Fransızca çevirisini yaptı. Emilie du Chatelet, 43 yaşında çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybetti.
“Çalışamayan” Matematik Profesörü
1718-1799 yılları arasında yaşayan Maria Agnesi, kalkülüs alanında öncü bir çalışma olarak kabul edilen ilk matematik kitabını yazdı. Matematik profesörüydü ama resmi olarak çalışamadı.
1750-1848 yılları arasında yaşayan Caroline Herschel, astronomik nesnelerin sınıflandırılması ve hesaplanması üzerine çalışan bir astronomdu. Alman astronom Caroline Herschel, İngiltere’ye taşındıktan sonra bilimsel yazıları için ücret aldı ki bu da tarihe geçmesi için bir başka neden.
1776-1831 yılları arasında yaşayan Marie-Sophie Germain, Fransız asıllı matematikçi, fizikçi ve filozof. Elastiklik teorisinin öncülerinden. Bu tez ile Paris Academy of Sciences’ın büyük ödülünün sahibi oldu. Kadınlara karşı önyargılar nedeniyle kariyerini matematik üzerine şekillendiremedi ama bağımsız olarak matematik alanında çalışmalarına devam etti. Ancak ölümünden altı yıl sonra matematiğe olan katkıları nedeniyle Göttingen Üniversitesi tarafından fahri doktorluk unvanı aldı. The Academy of Sciences tarafından her yıl “The Sophie Germain Prize” adlı bir ödülün de olduğunu ekleyelim.
Dosyanın indirme bağlantısı