NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Word belgesi dosyası nasıl şifrelenir,word belgesini şifreleme yöntemi kolay anlatım

Bu yazımızda , bilgilerinizi yazdığınız word belgelerinin , kimsenin görmesini istemiyor, saklamak istiyorsanız mutlaka şifreleyiniz. Şifreleme işi çok kolay yöntemlerle yapılabilir. Aşağıda herkesin kolaylıkla yapabileceği yöntem ile anlattım. Kolay gelsin.

WORD 2003 için: Şifrelemek istediğiniz belgeniz açıkken üstte yer alan ARAÇLAR’ı tıklayınız açılan menüde en altta SEÇENEKLER sonra açılan pencerede GÜVENLİK’i tıklayınız açılan pencerede açma parolası ister o pencereye unutmayacağınız bir parola giriniz örneğin 133233 gibi yazıp aşağıda TAMAM’ı tıklayınız. Açma parolasnı yeniden girin penceresi çıkar, o pencereye az önce yazdığınız parolanın aynısınıyazınız (133233) ve tamamı tıklayınız dosyamız artık şifrelidir. (Dosyayı kapatırken eğer değişiklikleri kayetmek istiyor musunuz uyarısı çıkarsa evet’i tıklayınız.)

 

Dosyanızı yeniden açmak istediğinizde girmiş olduğunuz şifreyi isteyecektir (133233) Şifreyi girdiğinizde Word belgeniz açılacaktır.

WORD 2007 İÇİN

şifrelemek istediğiniz 2007 belgesi açıkken, belgenizin sol üst tafındaki word menüsünü tıklayarak açınız (yeni ,aç,kaydet ,farklı kaydet,yazdır ve hazırla seçeneklerini göreceksiniz) açılan menüde HAZIRLA seçeneğinin üzerine geliniz yeni bir menü açılacak,açılan yeni menüde BELGEYİ ŞİFRELE seçeneğini tıklayınız ,küçük bir pencere açılacak ve “parola” isteyecek ,belgenize vermek istediğiniz parolayı girin,parolayı ikinci defa yazmanızı isteyecek ,parolayı tekrar giriniz dosyanız artık şifrelenmiştir. Dosyayı kapatıp tekrar açmaya çalıştığınızda sizden şifre(parola) istenecek ,girmiş olduğunuz parolayı doğru bir biçimde giriniz belgeniz açılacaktır. Artık kimsenin görmesini istemediğiniz belge ve dosyalarınızı rahatlıkla masaüstünde bırakabilirsiniz;çünkü sizden başka kimse şifrenizi bilmiyorsa dosyanızı göremez.

Bu yöntemi kullandığınız durumda girdiğiniz şifreyi kesinlikle unutmamalısınız. Unutmanız halinde dosyanız artık açılmayacaktır. Unutulmayacak bir şifre seçilmelidir.

Şifreleme işleminde başarılar dileriz……

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu