Genel

Argon Kaynakçısı Nedir ,Ne İş Yaparlar , Çalışma Alanları

ARGON KAYNAKÇISI PROGRAMI

Programın amacı:

Argon gazı ve tıg cihazları ile metal parçalarını çeşitli şekillerde kesen ve birleştiren veya tamir eden kişilerin yetiştirildiği programdır. kaynak içeriğini kaynatılacak kısma değdirir ve telden aldığı Ergişi metalle parçaları birbirini etkiler Kaynak yapılan parçanın pürüzlerini düzeltir programın yetiştirdiği elemanlar bu alanda çalışmaktadır.

Çalışma alanları.

Argon kaynakçısı programcısı mezun olduktan sonra Metal Sanayi işletmelerinde ,oto sanayi, gemi ,uçak sanayi ,Kazan ve kapı pencere imalathanelerinde çalışma imkanı bulunmaktadırlar. Ayrıca bu alan mezunları meslek eğitimine başlamadan önce öğrenci ilgili işyeri ile çıraklık sözleşmesi imzaladığından sonra eğitimlerini tamamladıktan sonra da genellikle aynı işyeri tarafında işe alınıp istihdam imkanı sağlamaktadır. kişi usta ünvanını aldıktan sonra ise kendi adına bağımsız kendi için bir işyeri açabilme imkanına sahiptir.  Hemen hemen her alanda Oto ,İnşaat, gemi, uçak sanayi gibi alanlarda çalışma imkanı bulabilmektedirler bu nedenledir ki kaynakçılık mesleğinde istihdam sorunu bulunmamaktadır.

Argon kaynakçısı programından mezun olan kişiler meslekte yetişen meslek elemanları rahatlıkla alanları ile ilgili iş bulabilmektedir ve açıkta kalmamaktadırlar.

Bu alan mezunları , almış oldukları çıraklık eğitimlerini tamamladıktan sonra , kalfalık sınavına girip  başarı sağladıkları durumda kalfalık belgesi alma imkanına sahip olmaktadırlar.

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464