NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Al-i Aba Nedir,Al-i Aba Ne Demektir, Al-i Aba Tanımı ve Hakkında Bilgi

   AL-İ ABA

Al-i aba kaba sahipleri demektir. Hz Muhammed ile kızı Fatıma, damadı, Hz Ali torunları Hasan ve Hüseyin için kullanılan bir deyimdir.
Bu beş kişiye penç al-i aba da denilir. soy anlamına gelen sözcük Ayrıca akrabalık ya da inanç açısından belirli bir kişiye bağlılığı da gösterir.
Al-i aba Hz Muhammed’in ev halkı demek olan Ehl-i beyt deyimi ile bu bakımdan eş anlamlıdır ve Hazreti Muhammed’in eşlerinden Ümmü seleme ile aişe’den rivayet edilen hadislerin bildirdiği bir olaya dayanmaktadır.
Ümmü selemenin anlattığına göre Ey Ehl-i Beyt Şüphesiz Allah sizden kiri uzaklaştırıp sizi tertemiz yapmayı istiyor ayeti inince Hazreti Muhammed Hazreti Ali’ye fatıma’yı Hasan ve Hüseyin’i abasının altına almış ve sonra, Ey Allah’ım benim ehl-i beytim bunlardır, bunlardan kiri uzaklaştırarak tertemiz eyle diye dua etmiştir.

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427