NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Alaybeyi Kimdir, Alaybeyi Ne Demektir, Alaybeyi Hakkında Bilgi ve Görevleri

        Alaybeyi

Alaybeyi, Osmanlı Devleti’nde Sancak adı verilen birinden aşağı kademede yer alan bir bölgedeki bütün Tımarlı sipahilerin en büyük amiridir Alaybey lerinizde Ahmet türünden bir Dirlik verilirdi. Nahiye çribaşları ve Tımarlı sipahileri de bunların emirlerinde bulunurdu.  Alaybeyleri sefer başlayınca bölgedeki Tımarlı sipahilerin ve onların getirmekle yükümlü oldukları sipahileri toparlayarak sancakbeyi ne katılırlardı.

Alaybeyleri savaşa getirmiş oldukları askerlerin başına geçerek Beylerbeyi’nin emrinde girerlerdi her eyalet ve sancakta yeterli sayıda alaybeyi bulunurdu Alayı beylerinin Divanı Hümayun da birer örnek mühürleri mevcuttur gönderdikleri arizalar önce bu mühür örnekleri ile karşılaştırılır sonra işleme konudu.
Alaybey İleri’nin çeri başlarının isteklerini sancakbeyi levelini atlayarak yazıyla doğrudan başkenti ile etme yetkisi vardır xıx yüzyılda vilayet Merkezlerindeki kolluk kuvvetlerinin miralay rütbeli komutanlarına da alaybeyi denirdi 1908 den sonra bir Unvan’nın yerini Alay Komutanlığı aldı.

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427