Genel

İdare İmar Davaları İptal Cevap Dilekçesi Örnek

İdare İmar Davaları İptal Cevap Dilekçesi Örnek

         1.İDARE  MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA

                                                                                  ADANA

 

 

DOSYA NO        : 2015/893  E.

CEVAP VEREN

DAVALI             : …………Belediye Başkanlığı-Adana

VEKİLİ              : Av. ……….-Adana

DAVACI             :1-……………                                                      

                             2-………………

VEKİLİ              : Av. …………….-Adana

DAVA                 :……………. Belediye Başkanlığı’nın 27.04.2015 tarihli, 89524514/349/280  sayılı  işleminin  iptali ile yürütmenin durdurulması istemi.

D.KONUSU        : Davaya karşı cevaplarımızın ve 22.05.2011 tarihli ara kararı ile istenilen bilgi ve belgelerin sunulmasıdır.

 

                            A  Ç  I  K  L  A  M  A  L  A  R

 

                   Davacı, dava dilekçesi ile ……………. Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün 27.05.2015 tarihli, 290 sayılı , ………….. İli,……….. İlçesi,…………… Mah…………….. Bulv.1146 ve 1149 parsel sayılı taşınmazda  Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği yapı tatil zaptı ve mühürleme işleminin iptali ile yürütmenin durdurulması talebiyle işbu  davayı açmıştır. Açılan dava hukuki dayanaktan yoksun olup reddi gereklidir.

 

                   1- Davacı , dava dilekçesinde, dairesinde yapmış olduğu işlemin basit tamir ve tadilat olduğu ve Belediye’den ruhsat almasına gerek olmadığını beyan etmişse de bu beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır.Davacının yaptığı işlem esaslı tadilat niteliğinde olup, yapılan bu esaslı tadilat için de Belediyeden tadilat ruhsatı alması gerekmektedir.                                                                                       

2-………… Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın 30.03.2015 tarih ve 7392 sayılı yazısı üzerine, Belediyemiz fen elemanlarının 20.04.2015 tarihinde yerinde yaptıkları incelemede  , davacıların iş ortaklığına ait ve kiracısı oldukları  Tapunun ……… İli, ………. İlçesi, …………..Mah, ………….. Bulvarı, 1146 ve 1149 parsel de yer alan  yapıda,   ruhsatsız tadilatlar ve inşaat yapıldığının anlaşılması üzerine, ayrıntıları yapı tatil zaptında belirtildiği üzere yapılan işlemler tutanak altına alınmış,  3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32.maddesi gereğince yapı tatil zaptı düzenlenmiş, inşaat mühürlenerek durdurulmuştur.                                                                                                              

3-Daha sonra 27.04.2015 tarihli, 290 sayılı dava konusu yazı  ile davacıya 30 gün içerisinde inşaatına  ruhsat alması gerektiği aksi takdirde inşaata ilişkin yıkım kararı alınacağı ve yıkım masraflarının  tahsil olunacağı hususu davacıya bildirilmiştir.                                                                   

4-Dava konusu işlem davacıya uyarı niteliğinde rutin bir işlem olup , 30 gün içinde ruhsat alınmaması halinde yasal takibata gidileceği ve yıkım kararı alınacağı yönünde bir uyarıdır.30 günün sonunda yapı imara uygun hale getirilmezse bu yazıya dayanarak yıkım gibi bir işlem tabi ki söz konusu değildir.Bu sürecin sonucunda duruma göre encümen kararı alınarak icrai işlemlere devam edilmektedir.Bu nedenle dava konusu işlem kesin ve yürütülmesi zorunlu bir işlem olmayıp, süreç sonunda encümen kararı ile alınacak karar kesin ve yürütülmesi zorunlu işlem niteliğindedir.Aksi yöndeki beyanları kabul etmiyoruz.

             İdare İmar Davaları İptal Cevap Dilekçesi Örnek,Şiddetli Geçimsizlik Nedeniyle Boşanma Dava Dilekçesi,Mal Paylaşımı ve Altınların İadesi İçin Örnek Dava Dilekçesi,Temyiz SüreTtutum Dilekçe Örneği,Ortaklığın Giderilmesine Cevap Konusunda Dava Dilekçe Örneği      5- Davacının yapmış olduğu tamir ve tadilat işlemi ile ilgili bir ruhsat başvurusu bulunmamaktadır.Bu nedenle yapılmış olan tespitte ve işlemlerde herhangi bir yanlışlık ve keyfilik olmayıp, yapılan tüm işlemler hukuka ve mevzuata uygundur.Aksi yöndeki tüm iddiaları reddediyoruz.

          6-Davacı dava dilekçesinde her ne kadar yürütmenin durdurulması talebinde bulunmuşsa da, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 27/2 Maddesinde “Danıştay veya idarî mahkemeler, idarî işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idarî işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler” hükmü ile yürütmenin durdurulması kararı verilmesinin şartları belirtilmiştir.Dava konusu işlemde yürütmeyi durdurma kararının   koşulları oluşmamaktadır.Bu nedenle yürütmeyi durdurma talebinin reddini talep ediyoruz.

        7-Bu nedenle , yasal şartları oluşmayan yürütmeyi durdurma talebinin ve nihayetinde  de haksız  davasının  reddi gerekmektedir.

 

İSTEM SONUCU        :İzah edildiği üzere hukuka aykırı olarak açılan ve dayanaksız davanın reddi ile yargılama giderleri ve ücreti vekaletin davacıya yükletilmesine karar verilmesini saygı ile dilerim. 08.07.2015

 

                                                                                Davalı Vekili

                                                                           Av…………

Ek: -Vekaletname

      -İşlem evrakları

İdare İmar Davaları İptal Cevap Dilekçesi Örnek

 

İndirmek İçin Buraya Tıklayın İdare İmar Davaları İptal Cevap Dilekçesi

İdare İmar Davaları İptal Cevap Dilekçesi Örnek

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427