Genel

İmar Planı İptali Davasına Cevap Dilekçesi ( İdare Mahkemesi Başkanlığına)

1.İDARE  MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA

                                    ……

 DOSYA NO  : 2015/825  E.

CEVAP VEREN

DAVALI   : …………. Belediye Başkanlığı-………..

VEKİLİ    : Av. ……………..

DAVACI : ………. Apartmanı Yönetim Kurulu Başkanlığı

VEKİLİ  : Av………………..

DAVA  : ………….. İli, ……….. İlçesi……… Mah……. Ada,1 ve 5 parsel sayılı taşınmazı kapsayan alanda yapılan imar plan değişikliklerinin iptal edilmesi isteğiyle yapılan 10.02.2015 tarihli başvurunun reddine ilişkin ………….. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 25/02/2015 tarih ve 4317 sayılı işleminin 1/1000 ölçekli uygulama imar planının ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali  ve yürütmenin durdurulması.

D.KONUSU        : Davaya karşı cevaplarımızın ve 14.05.2015 tarihli ara kararı ile istenilen bilgi ve belgelerin  sunulmasıdır.

 

A  Ç  I  K  L  A  M  A  L  A  R

 

                 Davacının dava dilekçesinde belirttiği aleyhe hususları kabul etmiyoruz.Açılan dava hukuki dayanaktan yoksun ve haksız bir davadır.Şöyle ki:                                  

     1-Öncelikle, davacının açmış olduğu bu dava ile ilgili Zamanaşımı itirazında bulunuyoruz.Davacı davasını süresi içerisinde açmamıştır.Öncelikle bu sebepten davanın reddi gereklidir.  

     2- Yapılan düzenleme işlemi ile ilgili olarak davacının herhangi bir hak ihlali bulunmamaktadır. Davacıya ilişkin herhangi bir menfaat ihlali olmaması nedeniyle davacının dava açma ehliyeti bulunmamaktadır. Ehliyet yokluğundan davanın reddi gereklidir. Nitekim  davacının hiçbir hakkı ve menfaati ihlal edilmemiştir.

       3-………….. İli, …… İlçesi, …….. Mah. sınırları içinde bulunan 7081 parselde yapılmış olan ……. Belediye Meclisi’nin 12/09/2014 tarih ve 37 sayılı kararı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, hem 1/5000’lik Nazım İmar Planına hem de  kanuna ve mevzuata uygundur.Bu nedenle hem kamu yararı hem de plan hiyerarşisi anlamında hukuka ve kanunlara aykırı bir işlem yoktur. Aksi yöndeki davacı beyanlarını kabul etmiyoruz.

       4-  Davacı dava dilekçesinde her ne kadar yürütmenin durdurulması talebinde bulunmuşsa da, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 27/2 Maddesinde “Danıştay veya idarî mahkemeler, idarî işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idarî işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler” hükmü ile yürütmenin durdurulması kararı verilmesinin şartları belirtilmiştir.Dava konusu işlemde bu koşullar oluşmadığı için yürütmeyi durdurma talebinin de reddini talep ediyoruz.

      5-Bu nedenle , yasal şartları oluşmayan yürütmeyi durdurma talebinin ve nihayetinde  haksız davanın  reddi gerekmektedir.

                  

İSTEM SONUCU        :İzah edildiği üzere hukuka aykırı olarak açılan ve hukuki dayanağı olmayan davanın reddi ile yargılama giderleri ve ücreti vekaletin davacıya yükletilmesine karar verilmesini saygı ile dilerim. 08.07.2015

                                               Davalı ………. Belediye Başkanlığı Vekili

                                                                  Av. …………..

Eki:- Vekaletname

      -İşlem evrakları

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427