NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Alp tipi çayırlar Nerede Görülür, Alp tipi çayırlar Hakkında Bilgi

Alp tipi çayırlar

Alp tipi çayırlar meraları veya otlakları olarak da bilinir doğal bitki örtüsü türüdür genellikle ot türü bitkilerden meydana gelir ve dağların 2000 metre nin üstündeki iklim koşullarının orman yetişmesine Uygun olmadığı kesimlerinde yer alır.
daha çok çıkan türü ağaçların oluşturduğu orman katının üstü düzeylerinden başlayarak sürekli kar sınırına kadar çıkar zaman zaman altı orman katındaki ağaç topluluklarının arasındaki boş alanlarda da yayılır tipi Çayır katının üzerinde likenler yetişir.

Alp tipi çayırlar her zaman yeşilliğini korur yılın önemli bir bölümünde de kar altında kalır bu çayırları oluşturan et ve çiçek türleri çok çeşitlidir bazı kesimlerde Broadway çiçeklerden bir yada birkaçı
çoğunluğu oluşturarak kendi adlarıyla anılan gruplar meydana getirir bu gruplama daki başlıca etken yüzey duasıdır en iyi çayırlara kalkerli topraklarda rastlanır bu topraklarda bitki örtüsü Hem daha sık Hem daha çeşitlidir silisli kayaçlarda yayılan çayırlar Daha seyrek ve az çeşitlidir.
Alp tipi Çayır bitkileri arasında Alp çiçekleri başta gelir bunlar ilkbahar yaz ve hatta Sonbaharda rengarenk çiçek açarlar en bilinen İsviçre alpleri nin simgesi gibi olan edelvays çiçeğidir.
alpi çiçeklerinin bazıları çok yükseklere kadar çıkar taş ve Kaya çatlakları arasında Hatta taş yığınları üzerinde yetiştikleri görülür.

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427