Genel

Kira Sözleşmesi (kontratı) Nasıl Hazırlanır, Kira Sözleşmesi Örneği

KİRA SÖZLEŞMESİ

Bu örnek süzleşmedeki isim ve adresleri değiştirerek kendinize ait bir sözleşmeye dönüştürebilirsiniz.

1-Bina Mülkiyeti ……Melek Adın……….’a ait olan …….Newyork…. İli,……. İlçesi,Kurttepe Mah…..398… Ada,…9…. Parsel üzerinde bulunan, Turgut Özal Bulvarı, Fuar Alanı karşısı,…can…… Sitesi, B Blok, …..5……. Kat adresinde bulunan gayrımenkul …. Newyork…… Belediyesi’ne kiralanmıştır.

2-Kiranın başlangıcı 09.12.2014 ,bitiş tarihi 09.12.2015 tarihidir.Kira süresinin bitimine bir ay kala kira sözleşmesi feshedilmezse kira süresi bir yıl daha uzatılacaktır.

3-Kira bedeli yıllık 30.000,00(otuzbintl) TL olup, dönem başında peşin olarak, KDV eklenerek ödenecektir.

4-Takip eden yıllarda kira süresi uzatılırsa, kira artırımı yıllık TEFE-TÜFE ortalaması oranında yapılacak ve kira dönemi başında peşin olarak ödenecektir.

5-Bina , boş olarak teslim alınacak ,kullanım şeklinin gereği tadilatlar kiracı tarafından yapılacaktır.

6-Kira süresi dolduğunda kullanımın getirdiği doğal yıpranma dışında hasar var ise kiracı tarafından giderilecektir.

7-Sözleşme gereği Kira müddetince elektrik, su bedelleri ile ortak giderler İdaremiz tarafından karşılanacaktır. Mal sahibi sorumlu değildir.
7 Maddeden ibaret iş bu sözleşme 09.12.2014 tarihinde imza altına alınmış olup ihtilaf halinde Newyork Mahkemeleri yetkilidir.

Sözleşmenin tarafları

Kiralayan Kiracı
…………..Newyork …………. İlçe Belediyesi Adına
………….kişi adı……………..

 

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu