Genel

İki Dil Bir Bavul Filmini full İzle

İki Dil Bir Bavul Filmini full İzle

Özellikle öğretmenlerin izlemesi gereken bir filmdir.

Öğretmenlik mesleğinin sabır ve sevgi mesleği olduğunu gösterem bir filmdir.

İki Dil Bir Bavul Filminin kimliği
Vizyon Tarihi:
23 Ekim 2009

Yapımı :
2008 – Hollanda , Türkiye

Tür :
Belgesel , Dram

Süre:
81 Dak.

Yönetmen :
Orhan Eskiköy, Özgür Doğan

Oyuncular :
Emre Aydın , Rojda Huz , Vehip Huz , Zulkuf Huz , Zulkuf Yıldırım

Senaryo :
Orhan Eskiköy

Yapımcı :
Orhan Eskiköy , Pieter Van Huystee

 

İKİ DİL BİR BAVUL ÖZET

Demirci köyüne öğretmen olarak atanan Emre köy minibübisine binerek bavuluyla birlikte köye gelir.Okulu ve köyü umduğu gibi bulamaz.Okulun suyu bile yoktur bu yüzden köyde ilk gecesi zor geçer.

Okulun ilk günü hiç öğrenci yoktur.Okula gelmiş olan bir çocukla birlikte diğer evleri dolaşırlar.Fakat evlerde kimseyi bulamazlar.Bulduğu çocuklarda okula gelmemiştir.Nihayet çocuklar mavi önlüklerini giyerek toplanırlar.Ve ilk ders başlar.Çocukların çoğu Türkçe bilmemektedir.Bu yüzden ilk gün çocuklara Türkçe öğretmeye başlar.Bütün sınıflar bir arada olduğu için günler zor geçmektedir.

Artık çocuklar andımızı söylemeye başlarlar.Dersler böyle devam etmektedir.Bu sırada ilk veli toplantısı yapılır ve  eğitim sırasında karşılaştığı sorunları onlarla paylaşır.Köyde hayat sürüp devam etmektedir.Öğretmen çok yorulmaktadır.Bir gün köylülerden biri öğretmeni yemeğe davet eder.Sohbet sırasında  form işaretlerken ben iki dil biliyorum diyen birini anlatırlar ve ona güldüklerini söylerler.

Yaşadığı zorluklar öğretmeni üzmektedir.Elektrikler gidip gelmektedir. Günler böyle geçerken artık kış gelmiş ve kar yağmıştır.Çocuklar Türkçe öğrenmektedirler.Okulda çalışmalar devam etmektedir.23 Nisan gelmiş ve okul süslenmiştir.Çocuklar bayramı kutlarlar.Böyle devam ederken artık karne alma günü gelir.Okul tatile girer.Bazı çocukların karnesi iyi bazılarınki kötüdür. Öğretmen tatil için şehre iner.Çocuklar serinlemek için  su birikintisine girerler.

 

 

VE SON

           Filmi izlemek için resme tıklayınız

İki Dil Bir Bavul Filmini full İzle

Filmi izlemek için tıklayın

Şikayet ve istekleriniz için ecemziya01@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz

Ziya Özcan

İki Dil Bir Bavul Filmini seyret , İki Dil Bir Bavul Filmi dosyası , İki Dil Bir Bavul Filmi çalışması , İki Dil Bir Bavul Filmi özeti , İki Dil Bir Bavul Filmi indir

İki Dil Bir Bavul Filmini full İzle

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427