Genel

Acılı Ezme Tarifi Kolay ve Neffis

Acılı Ezme Tarifi Kolay ve Neffis

Acılı Ezme

 

MalzemelerAcılı Ezme Tarifi Kolay ve Neffis

1 kilo olgun domates

1 kilo yeşil kırmızı karışık acı biber

9 – 10 diş sarımsak

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

2 yemek kaşığı acı ketçap

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı köri

1 yemek kaşığı acı pul biber

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Acılı Ezme Tarifi Kolay ve Neffis

Biberin çekirdeği çıkartılır , kesme tahtasında ince ince doğranır.  Bir tencerede zeytinyağı ile kavrulur.  Hafif kavrulduktan sonra, kabukları soyulup robottan geçirilmiş domatesler eklenir.
10 dakika pişirildikten sonra, ezilmiş sarımsaklar, çekilmiş ceviz, baharatlar , sirke ve ketçap da eklenip domateslerin suyu çekene kadar pişirilir.

Soğumaya bırakılır.  Daha sonra servis edili.

Afiyet olsun

Acılı Ezme Tarifi Kolay ve Neffis

Acılı Ezme Tarifi Kolay ve Neffis

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427