NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Yurt Dışında Getirilen Telefonlar Nasıl Kayıt Edilir,Yurt Dışında Getirilen Telefonlar Nasıl Açtırılır?

Yurt Dışından Gelen Telefonların İşlemleri

Yurt dışında tatilerde gelen vatandaşlarımızın hediye olarak gtirdiği telefonlar kısa sür sonra kapanmaktadır.

Kısa süre sonra servis dışı kalan telfonlar ve telefonunuz artık bir işe yaramaz.

Kurallara göre yurt dışından Türkiye ye sokulan telefonun ülkemizde çalışabilmesi için telefonunuzun imei kaydını pasaportunuzun üzerine yapmalısınızdır.

Yurt dışında gtiriln telfonlara kayıt işlemi yaparken bir miktar vergi ödedikten sonra telefonunuzu Türkiye’de kullanıma açabilirsiniz .

Pasaport kaydı yaptırmanın koşulları vardır.       Yurt Dışında Getirilen Telefonlar Nasıl Kayıt Edilir,Yurt Dışında Getirilen Telefonlar Nasıl Açtırılır?

Pasaport Üzerine İMEİ Kaydı İçin Aranan Şartlar:

1-İlk olarak İMEİ Kaydı yapılacak olan pasaportun ülkeye giriş tarihi 30 Günden eski olmamalıdır.

2- Daha sonra İMEİ Kaydı yapılacak Pasaport üzerinde mutlaka giriş mührü olmalıdır. Mühür yoksa ve okunmuyorsa Emniyet Müdürlüğünden Ülkeye Giriş Tarihi ile ilgili bir kağıt alınması gerekir aksi durumda işlem gerçekleşmez.

3-Emniyet müdürlüğünden sonra İMEİ Kaydı yapılacak Pasaport ile son 2 yıl içerisinde başka Telefon Kaydı yapılmamış olmalıdır. Kayıt yapılan Pasaport üzerine 2 yılda bir yeni kayıt alınabilir (yani bir pasaport sadece  iki yılda bir telefon kaydı yapılır.)

Yurt Dışında Getirilen Telefonlar Nasıl Kayıt Edilir4-Çünkü almış olduğunuz Telefon ülkeye giriş yapıldıktan sonra 1 Hafta ila 1 Ay gibi bir sürede Kullanıma Kapanabilir. Bir kez İMEİ kaydı yapılan telefon sonraki yıllarda dilediği kadar ülkeye giriş ve çıkış yapabilir.

5-Kaydı yapılmış olan telefon için yeniden İMEİ Kaydı gerekmez. İMEİ Kaydı yapıldıktan sonra firmanın size verilen kağıdı saklamanız gerekmektedir. Bu sayede kaydınızın sorunlu bir duruma düşmesi durumunda yasal işlem yapabilirsiniz çünkü telefon adınıza tescillenmiştir.

6- İMEİ Kaydı yaptırdığınız firmalar belirli bir ücret karşılığı bunu yapmaktadır. Bu ücret 5 TL’den başlamaktadır. Birçok firma 10 TL ödeme ile bunu yapmaktadır.

7- İMEİ Kaydı için başvuruda bulunurken Pasaportun Orjinali, Pasaport Sahibinin Kimliği ve Telefon İMEİ Kodu yanınızda olmalıdır. Aksi taktirde işlem yapılmayacaktır.

8-Bira beekleyin çünkü; İMEİ Kaydından sonra Kapanan telefonlar max. 5 iş günü içerisinde açılır. Kapanmamış telefonlar sorunsuz kullanılmaya devam edilebilir, telefon artık kaçak değil yasaldır.

Yurt dışında gtirilmiş olan telefonların sorunsuz çalışması için yukarıda sıraladığımız işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Telefonunuzu gülegüle, iyi günlerde kullanınız.

Yurt Dışında Getirilen Telefonlar Nasıl Kayıt Edilir,Yurt Dışında Getirilen Telefonlar Nasıl Açtırılır?

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427