LGS 8.SINIF DENEME SINAVLARI 2019-2020

cevaplı 8.sınıf teog inkılap tarihi 1.dönem deneme sınavı sorular ve cevap anahtarı

cevaplı 8.sınıf teog inkılap tarihi 1.dönem deneme sınavı sorular ve cevap anahtarı dosyası 20 Kasım 2016 da TEOG 8.SINIF DENEME SINAVLARI katgorisine klenmiştir.

                        TEOG İNKILAP DENEME SINAVI ÖRNEEK SORULAR

soru) Türk Kuvvetleri 21 Temmuzda Yunanlılar’a karşı Eskişehir istikametinden saldırı başlattı. Baskına uğramanın şaşkınlığından kurtulan Yunanlılar toparlanarak Türk taarruzunu durdurdular. Bunun üzerine Türk kuvvetleri çekilmek zorunda kaldı.

Kütahya-Eskişehir Savaşlarında Türklerin başarısız olmalarının nedenleri arasında;

 

Kısa aralıklar ile savaşlar yapan Türk ordusunun yorgun düşmesi

Yunan ordusunun Türklere göre her açıdan daha donanımlı olması

III. Türk kuvvetlerinin henüz taarruz gücünde olmamaları

 

maddelerinin hangisi ya da hangileri gösterilebilir?

 

Yalnız I B)         I ve III

C) I,II ve III D)        Yalnız II

soru) I. Dünya Savaşı sonrasında ateşkes anlaşmaları yapılınca asıl konu barış anlaşmalarının imzalanmasıydı. 18 Ocak 1919’da 32 devletin katılımı ile ……………………………………………….. toplandı.
Bu toplantıda galip devletlerin isteği doğrultusunda dünyanın geleceği hakkında karar verilecekti. Konferansta karara bağlanacak birinci konu, Avrupa’nın durumu ve sınırların çizilmesi; ikinci konu ise sömürgelerin ve Osmanlı Devleti’nin paylaşılmasıydı. Kurdukları sömürgecilik düzenini devam ettirmek isteyen İngiltere ve Fransa bu amaçla ……………………………. adı verdikleri yeni bir yönetim sistemini ortaya koydular.

Yukarıda boş bırakılan yerlere sırası ile hangi seçenekteki bilgiler yazılmalıdır?

A) Paris Barış Konferansı–Self Determinasyon
B) Londra Konferansı – Manda ve Himaye
C) Paris Barış Konferansı – Manda ve Himaye
D) Londra Konferansı – Self Determinasyon

Soruların tamamı ve cevapları için indirme linkini tıklayınız

cevaplı 8 sınıf teog inkılap tarihi 1.dönem deneme sınavı sorular ve cevap anahtarlı

 teog 8.sınıf 1 dönem inkılap tarihi son deneme sınavı soruları cevapları yok

teog 8.sınıf 1.dönem inkılap tarihi son deneme sınavı soruları . teog 8.sınıf 1.dönem inkılap tarihi son deneme sınavı soruları 2016-2017 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışması . teog 8.sınıf 1.dönem inkılap tarihi son deneme sınavı soruları cevap anahtarı öğrnciler tarafında aranıp bulunması halindee öğrenmlr kalıcı olacaktır.

Tüm öğrencilerimize teog sınavında başarılar dileriz.

cevaplı 8.sınıf teog inkılap tarihi 1.dönem deneme sınavı sorular ve cevap anahtarı

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427