Eğitim Öğretim

YGS’ye Kısa Bir Süre Kala Neler Yapılmalı ,Nasıl Çalışılmalı? Tavsiyeler ,Yöntemler

YGS’ye  Kısa Bir Süre Kala Neler Yapılmalı ,Nasıl Çalışılmalı?

 Ygs’nın yaklaştığı şu günlerde öğrencilerin “ben bu saaten sonra ne yapabilirim ,eksiklerimi giderebilir miyim?” gibi pek çok soru sormaktadır.

Sevgili öğrenciler telaşa gerek yok ,kendinize güvenin ,”ben başarabilirim” demeniz ve planlı çalışmanız yeterli olacaktır.

Şimdi sizlere birkaç tavsiyede bulunacağım.

1-Konu tekrarları 2 hafta içinde bitirilmeli ve her konuyu tekrar ettikten sonra konu ile ilgili tarama testleri yapılmalıdır.

2- Şu an itibariyle sınava  kısa zaman dilimi kaldı ,bu süre içerisinde ilk  iki hafta da 2 yada 3 günde bir deneme sınavı , sınava iki hafta kala ise günde 1 tane deneme sınavı yapmak oldukça uygun olur.

3-Sınavın uygulanmasını sabah saat 10:00’da olması ,sınav süresine dikkat edilmesi, mümkünse sonuçları optik kağıdına işaretlenmesi ve sınav süresine uyulmaması ,deneme sınavını kesinlikle formatına uygun bir şekilde yapılması önerilir.
4-Eğer dershaneye gidiyorsanız dershanenizin yapmış olduğu deneme sınavlarına mutlaka katılmanız rakiplerinize göre bulunduğunuz yeri tespit edebilmenizi kolaylaştıracaktır.

5- Başka bir faktör ise farklı dershanelerin deneme sınavlarına girerek değişik soru tiplerini mutlaka görmelisiniz .

6-Farklı kaynaklardan deneme sınavları alınız , mümkün olduğu kadar farklı soru kalıpları ile karşılaşmanız için bunu mutlaka yapınız.

7-Yapmış olduğunuz deneme sınavlarının net sayılarının bir kenara not etmelisiniz. Yaptığınız sınav sayısı 15- 20 yi bulduğunda yapmış olduğunuz sınavlarım tamamının ortalamasını aldığınızda ygs sınavında yapacağınız net sayısına oldukça yakın biri net ortalaması çıkacaktır.

8-Yapacağınız denemeleri ve çözeceğiniz soruları gerçek sınav süresi ile sınırlandırınız , kendinizi bu şekilde alıştırınız. Böylece soru çözme hızınızı arttırabilirsiniz ve zamanı doğru kullanmayı öğrenebilirsiniz.
9-Deneme sınavlarına başlarken öncelikle çok kolay yaptığınız, zorlanmadığınız testten başlayınız,  böylelikle motivasyonunuz artacak zamanınızı daha kolay kontrol edebileceksiniz.
10-Yaptığınız net sayısından memnun değilseniz paniğe kapılmanıza gerek yok , çünkü sınava yakın zamanda motivasyonun daha da artacağından , son bir ayda yapacağınız çalışmalarda netlerinizi ortalama 10 -15 civarında arttırabilirsiniz. Ayrıca ygs de son konuların ağır olması ve bu konuların bitişi ile puanlarınızı geleceği nokta  mart başında belirginleşecektir.
11-Soru çözerken ya da deneme yaparken , müzik ve telefonlardan kesinlikle uzak durmalısınız. Müzik dinleyerek ders çalışan öğrencilerin gerçek sınav esnasında  , müziğin eksikliğini hissettiği ve bundan dolayı gerçek sınavdaki performanslarının düştüğü tespit edilmiştir.

12-Başka bir konu ise; soru çözerken ya da konu çalışırken masa ve sandalye kullanılmalı. Gerçek sınavda  zorluk çekenler ,sırtüstü uzanarak ,gelişigüzel pozisyonlarda çalışanlar , yatakta ders çalışırdır.  Bu nedenle sınava yaklaşılan günlerde , gerçek sınav ortamı yaratarak , sınava uygun pozisyonda çalışmalısınız.
13-Son olarak şunu bilmenizde fayda var:  Eğer sınav kaygınız yüksek bir seviyede ise bunun nedenini bulmak için veya bunu azaltabilmek için profesyonel bir yardım almanız sizin yararınıza olacaktır.

 Sınavda başarılar.

 Rehberlik uzmanı: Ziya ÖZCAN

www.guzelbil.com

 

ANAHTAR KELİMELER: ygs ,lys, hazırlık ,çalışma ,yöntem, planı, tavsiyeler, nasıl, çalışma, rehberlik ,yardım , son zamanlarda çalışma ,

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

3 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu