Genel

Yalancı Kurt ile Akıllı At Hikayesi 1.Sınıf Kısa Çocuk Hikayeleri Dizisi

Yalancı Kurt ile Akıllı At

Yalancı Kurt ile Akıllı AtYalancı mı yalancı , kurnaz mı kurnaz kurdun biri , günün birinde ormanda gezinirken yiyecek hiçbir şey bulamamış ve uzun bir süre aç kalmış.
Aç haliyle ormanda gezinirken,  birden bire çiftliğin birinde karşısında tarla boyu büyüklüğünde kocaman bir arpa tarlası görmüş.  Kendi kendine “arpa yemem ki ben , bu benim ne işime yarayacak,” demiş. Ve oradan yavaş yavaş uzaklaşmış.
Kendi kendine “belki yiyecek daha güzel , daha hoşuma gidecek bir şey bulabilirim en iyisi ben yoluma devam edeyim,” demiş.
Kafasında bunları düşünüp, yürürken birden bire önüne güzel mi güzel büyük mü büyük bir at çıkıvermiş.

Bizim yalancı kurd bir plan kurmuş kafasında hemen. ” Belki bu kocaman ve Güzel Atı kandırabilirsem, bu akşam bu zavallı midem aç kalmaktan kurtulur, akşam ki yemeğim de at olur,” diye düşünmüş.

Yalancı Kurt: ” at kardeş ne yapıyorsun ben de seni arıyordum. Şurada bir tarla boyu uzunlukta kocaman bir arpa tarlası gördüm. Ama onu yemeye kıyamadım.  Aklıma birden bire sen geldin. Seni arayıp bulayım derken karşıma çıkıverdin. Gel beraber oraya gidelim de arpa tarlasında bir güzel karnını doyur.  Hem sen bir şey yerken çıkarmış olduğunu hatır hutur seslere de bayılıyorum . Hem o arada senin çıkardığın bu sesleri dinler keyif alırım demiş.

Zeki at bir saniye bile düşünmeden: ” Kurt kardeş Ne oldu sana böyle Sadece karnını doyurmak için uğraşan bencil ve yalancı bir kurdun benim karnımın doyurulması için bu kadar heveslisin çok şaşırdım doğrusu.

“Aslında senin gibi yalancı ve bencil kurdun kafasında neler geçtiğini anlamak da hiç zor değil benim için. Bu düşünce aç olan karnını doyurmak için bir plandır. Aslında beni o tarlaya götürüp , ben arpaları yerken sen de bana saldırıp beni kendine yem edeceksin değil mi?  Anlamadığımı mı sanıyorsun.
Sen çok cimri , pis ve yalancı bir kurdsun . Sen yoluna devam et kendine başka yiyecekler ara hem benim burada karnımı doyuracak kadar yeterli yiyeceğim var zaten. Haydi sana güle güle Yalancı kurt..

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427