NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Aşık Oyunu Nedir,Aşık Oyunu Nasıl Oynanır,Aşık Oyunu Hakkında Bilgi

Aşık Oyunu Nedir

aşık oyunuAşık oyunu nedir? Aşık kemiği ile oynanan oyuna verilen isimdir. Çok eski çağlardan beri oynandığını ilişkin bilgiler vardır . Aşık kemiği eski Yunan’da Talih oyunlarına sar olarak kullanılmaktaydı.
Aşık oyunu eski Anadolu’da yaygın oyunlardan birisidir Ayrıca Orta Asya Türkleri arasında da oynandığı bilinmektedir Aşık kemiğinin şamanlıkla ilgili yönleri de mevcuttur.Boğaç han’ın beş yaşındayken uçaklarıyla Aşık oynadığı hükümdarların savaştan önce aşık falına baktır dutları önemli devlet kararlarında Aşık atmaya başvurulduğu bilinmektedir.
Aşık oyununun çoğunlukla koyun yada başka küçükbaş hayvanların Aşık kemiği ile oynanır daha başka hayvanların Aşık kemiği ile oynandığı yerler de vardır Bazı yerlerde ise kedi ve köpek aşağı ile oyun oynanmaz kedi aşıkları nazarlık olarak kullanılır.

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427