NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Arkaik Kültür nedir,Arkaik Kültür ne demektir,Arkaik Kültür hakkında bilgi

Arkaik Kültür nedir,Arkaik Kültür ne demektir,Arkaik Kültür hakkında bilgi

arkaik kültürArkaik Kültür nedir: Arkaik kültür Kuzey Amerika’da bugün ABD’nin kuzeydoğusu onu oluşturan bölgede İsa’dan önce 8000 ile 1000 yılları arasında var olmuş orman kültürleri bütünüdür.

Bu kültürlerin değişik biçimleri bölgenin batısı ve kuzeyinde çok daha uzun süre varlığını korudu. Küçük av hayvanlarını Yakalayarak Balıkçılık ve toplayıcılık yaparak yaşayan insanlar taşları yontarak geniş sivri uçlu silahlar ,değirmen ve biley taşları ,kemikten aletler ve süs eşyası yapmışlardır.
İsa’dan önce 5 binli yıllara gelindiğinde Balta mızrak ucu ve kase gibi taşların yolculuk cilalanması ile elde edilen nesneler geliştirilmiştir.
İsa’dan önce 5000 yılları ile 2000 yılları arasında ise büyük Göller Bölgesi’nin yukarı kesiminde alet ve silah yapımında bakırın kullanıldığı Arkaik kültürle ilgili bir eski bakır kültürü ortaya çıkarılmıştır.

 

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427