NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Konçerto Nedir,Konçerto Neye Denir,Konçerto Nasıl Çalınır ?

Konçerto Nedir,Konçerto Neye Denir,Konçerto Nasıl Çalınır ?

Konçerto Nedir,Konçerto Neye Denir,Konçerto Nasıl Çalınır ?Konçerto orkestra ile karşılıklı çalan tek bir çalgı yani solo için yorumcunun ustalığını sergilemesine olanak verecek biçimde bestelenmiş bir müzik parçasıdır.
İtalyanca konçertosu Köyü birlikte çalan bir grup müzisyen anlamına gelirken 17 yüzyılda bu sözcük daha dar bir anlamda bir müzik parçasını tanımlamakta kullanılmaya başlandı. Arcangelo Corelli ve Georg Friedrich Handel gibi besteciler konçerto grosso denen iki ya da daha çok solo çalgı ile orkestrayı karşı karşıya getiren parçalar bestelediler. Orkestra ile solunun konuşurcasena karşılıklı çaldığı konçerto da zaman zaman orkestra soloya eşlik eder.

Wolfgang Amadeus, Mozart piyano ,keman , flüt klarnet korno ve fagot gibi çeşitli çalgılar için yazdığı Kırktan fazla konçertoyla bu türün zenginleşmesini katkıda bulundu.
Mozart’ın konçertosu Senfoni de olduğu gibi hızlı ağır Hızlı olmak üzere üç bölümden oluşur.

Yakın zamana kadar bir çok önemli besteci bu türden konçertolar beslemeyi sürdürdü. Bela Bartok , Paul hindemith ve Michael Tippett gibi bazı modern besteciler s konçerto da değişik kompozisyonlar denedi. İşte konçertonun hikayesi kısaca bu şekildedir.

Bu konu hakkında daha fazla bilgisi ve görselleri olan okuyucularımız yorum kısmında paylaşabilir yada guzelbil01@gmail.com adresinde bizlere ulaştırabilir. Kendi adlarına yayınlanacaktır.

Konçerto Nedir,Konçerto Neye Denir,Konçerto Nasıl Çalınır ?

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427