NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Karıncayiyen Nasıl Yaşar,Karıncayiyenler Hakkında Bilgi

Karıncayiyen Nasıl Yaşar,Karıncayiyenler Hakkında Bilgi

Karıncayiyen Nasıl Yaşar,Karıncayiyenler Hakkında BilgiKarıncayiyen hayvanlar, insanlarda şaşkınlık yaratacak derecede farklı bir görünüşe sahiptirler. Sanki başka bir gezegenden gelmiş yaratık izlenimi veren karınca izleyenleri gerçekten yeni dünyaya ilişkin memeli hayvanlardır. Karıncayiyenler atlarının çağrıştırdığı gibi karınca ve termit ile beslenirler. Başları uzun burunlara hortum biçiminde dişleri yoktur. karınca ve termit yuvalarını dağtmaya yarayan ön bacakları çok güçlü bir bu bacaklarındaki pençeler kalın ve Kıvrık tırnaklıdır.
Dağılan yuvadan dışarı uğrayan böcekleri son derece hızlı hareket ettiği huzur ve yapışkan dilini kullanarak yakalar.
Karıncayiyenler orta ve Güney Amerika’nın bataklık ve ormanlık bölgelerinde bulunur. Üç türünden en irisi olan dev karınca yiyenin gövde uzunluğu 1 metre dolayındadır.
Ama burnunun ucundan kabarık tüylü kuyruğunun ucuna olan uzunluğu 2 metreye yaklaşır bir yerde yaşayan ve geceleri avlanmaya çıkan bu tür zorda kaldığı zaman güçlü ön bacaklarıyla kendini savunur ağaçlarda yaşayan tamandua ya da küçük Karınca yiyen dev karınca yiyenin yaklaşık yeri uzunluğundadır.
Sarılıcı kuyruğu ağaçlarda tırmanmasını da yardımcı olur Yalnız gündüzleri avlanır ve ağaçlarda yuvalanmış karıncalarla beslenir. Küçük Karınca yiyen gibi ağaçlarda Karıncayiyen Nasıl Yaşar,Karıncayiyenler Hakkında Bilgiyaşayan iki parmaklı karıncayiyen Bu grubun en küçük üyesidir cüce karıncayiyen ve etek tüylü karıncayiyen dedenin bu hayvanlar Sincap iriliğinde ve parlak yumuşak tüylüdür.

Karıncayiyenler yumurtlayarak üreyen Ender memelilerden olan ekidneler ayrı bir hayvan grubunda yer almakla birlikte karıncayla beslenmeleri ve dikenli postları nedeniyle dikenli karıncayiyen adıyla da tanınır.

 

Karıncayiyen Nasıl Yaşar,Karıncayiyenler Hakkında Bilgi

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427