NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

NHXMH kablo nedir,NHXMH kablo ne demektir,NHXMH kablo ne işe yarar?

NHXMH kablo nedir,NHXMH kablo ne demektir,NHXMH kablo ne işe yarar?

NHXMH kablo nedir?
Sözünü edeceğimiz kablo daha çok güvenliğin geliştirilmesi için ,kazaların azaltılması için geliştirilmiş kablo türüdür.
NHXMH kablolar, halojensiz alev geciktiricili kablolardır.

Bu kablolar yangın sırasında alevi iletmezler, yoğun duman tabakası oluşturmazlar.Can ve mal güvenilirği sağlarlar.

NHXMH kablo nedir,NHXMH kablo ne demektir,NHXMH kablo ne işe yarar?Bu halojensiz ve emniyet kabloları daha çok insan yaşamı ve parasal varlıkları güvenilirğini sağlamak hedefi ile saniyesel yapı, okullar, hastaneler, alış veriş ve kültür merkezleri, enerji santralleri, havaalanları, metrolar gibi kurulumlarda elektrik tesisatı ve aydınlatma kablosu olarak kullanılır.

Halojensiz, alev geciktiricili, düşük duman yoğunluklu, asidik korozif gaz çıkartmayan, yangın hemen işlevini devam ettiren bu kablolar; havaalanları, hastaneler, tüneller, metro istasyonları, alış veriş merkezleri, yüksek katlı binalar, oteller, saniyesel tesisler vb. alanlarda, acil hal devrelerinde sinyal ve haberleşme kablosu olarak kullanılırlar.

Bu kabloların geçmişine baktığımızda; tüketiminin 80’li senelerde başladığını, son senelerdeki hukuki düzenlemelerle beraber Avrupa ve Amerika’da bilhassa insan yoğunluğunun çok bulunduğu kapalı genel alanlarda ( okul, sinema, hastane, alış-veriş merkezleri v.b. ) kullanılmaları mecburi duruma getirildiğini görmekteyiz.

nhxmh kablo

PVC malzemeler her ne kadar ek katkı malzemeler ile aleve daha çok dayanma sağlamasına karşın, bu kablolar aleve maruz kaldıklarında insan sağlığı amacıyla zararlı olan toksik gazlar üretmektedir.

Daha önceleri sarfedilen Antimon Oksit bazlı malzemeler kanserojen etkisinden ötürü konumunu Alüminyum Hidroksit (Al(OH)3) ve Magnezyum Hidroksit (Mg(OH)2) tabanlı malzemelere bırakmaktadır. Bu kablolar; tesisat kablosu ya da 0.6/1kV enerji kablosu (zırhlı ya da zırhsız) olarak üretilmektedir.

Ayrıca bu malzemeler XLPE izoleli kabloların dış kılıfı olarak kullanılmaktadır. Günümüzde daha güvenilir enerji ve denetim kablolarının, insanları ve binaları koruyabileceği bilindiğinden, Avrupa Birliği yangın yönetmeliği düzenleyicileri, yakında gerçekleşecek olan İnşaat Ürünleri Direktifi (İÜD) yolu ile yeni emniyet standartlarını belirlemeye çalışmaktadırlar.

Alev iletmeyen halojensiz kablo tiplerinden bazıları alttaki gibidir:

• H05Z1-U, HO7Z1-U, H07Z1-R, H05Z1-K, H07Z1-K
• NHMH-J / O
• NHXMH-J / O
• NHXHX-J / O
• H03Z1Z1-F, HO5Z1Z1-F
• H03Z1Z1H2-F, HO5Z1Z1H2-F
• LIHH, LIHCH, LIH(St)CH,
• NHSLH
• N2XH
• N2XCH
• N2XRH

NHXMH kablo hakkında daha fazla bilgi sahibi olan ziyaretçilerimizin yorum kısmında paylaşması faydalı olacaktır.

NHXMH kablo nedir,NHXMH kablo ne demektir,NHXMH kablo ne işe yarar?

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427