NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

A Vitamini nedir,A Vitamini ne işe yarar,A Vitamini hangi yiyeceklerde vardır?

A Vitamini nedir,A Vitamini ne işe yarar,A Vitamini hangi yiyeceklerde vardır?
A VİTAMİNİ
A Vitamini nedir,A Vitamini ne işe yarar,A Vitamini hangi yiyeceklerde vardır?A vitamini bir takım doymamış organik gıda bileşeninin genel adıdır. Bu kümelerin içersinde retinol ve karoten bulunur. Retinol yalnızca hayvansal gıdalerde yer alır iken karoten hem hayvansal hem de bitkisel gıdalerde hazır olarak bulunur.

Aynı vakitte bir antioksidan olan bu vitamin türünün tüketilmesi gözler, sinir sistemi ve cilt sağlığı amacıyla olmazsa olmazdır.
A vitamininin kaynakları nelerdir?

Bu vitamin çoğu gıda maddesinde bulunur. En çok olduğu gıdaler; inek sütü, keçi sütü, ciğer, somon, yumurta, karides, sardalya, peynir, tavuk, yoğurt gibi hayvansal gıdaler ve ıspanak, havuç, tatlı patates, şalgam, mercimek, kavun, pazı, kabak, pırasa, kuşkonmaz, bezelye, brokoli, maydanoz, domates gibi bitkisel gıdalerdır.

A Vitamini
A vitamini yetersiz tüketildiğinde ne gibi problemlere yol açar?

Eksik tüketilmesi halinde ilk karşılaşılan problem gece körlüğüdür. Uzun süreli yetersizliklerde kornea hasarlarına sebebiyet verebilir. Bağışıklık sistemi zayıflar ve bundan dolayı beden direnci düşer. Cilt iltihaplanmalara açık duruma gelir ve pullanma, akne gibi cilt problemleri yaşanabilir. Saçlarda da dökülme, saç derisinde kuruluk gibi problemler ortaya gelir. Ağızda yaralar oluşabilir.
A vitamininin faydaları nelerdir?

• Yeterli tüketildiği vakit göz sağlığında iyileşme görülür.

• Yaşlanmaya bağlı görme problemini önler.

• Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

• Antioksidan özelliği yardımıyla bedeni kanserden korur ve yaşlanmayı önler.

• Dokuları onarır.

• Cildin sıhhatli ve genç kalmasına yardımcı olur.

• Hücre yenilenmesini hızlandırır.

A vitamini kavramı hakkında daha fazlabilgi ve görseli olanların yorum kısmında paylaşmaları faydalı olacaktır.

A Vitamini nedir,A Vitamini ne işe yarar,A Vitamini hangi yiyeceklerde vardır?

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427