NEDİR,NEREDE,NASIL,KİMDİR

Swift nedir,Swift ne Demektir,Swift Ne İşe Yarar Hakkında Bilgi

Kemal Kılışdaroğlu’nun açıkladığı belgelerden geçen swift kavramı google ve yandex arama motorlarından en çok aranan kelime olmuştur ,peki nedir bu swift işte açıklaması.

Swift nedir,Swift ne Demektir,Swift Ne İşe Yarar Hakkında Bilgi

SWIFT KODU NEDİR NE ANLAMA GELİR?

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication’ın kısa adı olan Swift; Tüm dünyadaki bankalar arasında elektronik fon transferi standardı sağlayan bir sistemdir. Bu sistem BIC (Bank Identifier Codes) kodu yani banka tanımlama kodu sayesinde her bankayı tanımlamaktadır. Swift sistemi 1973 yılında kuruldu ve 1977 yılında fiilen çalışmaya başladı.
Swift, bankayı belirten 8 veya 11 haneli bir koddan ibarettir. Tüm dünya bankacılık sisteminde Swift kodları standarttır.
Yani uluslararası para gönderimlerinde; Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası demek para transferlerinde işe yaramayabilir fakat TCZBTR2A denildiği zaman, paranın gideceği hesabın bir Türkiye’den T.C Ziraat Bankası olduğu anlaşılacaktır.

SWIFT KODU ÖRNEĞİ

1- İlk 4 karakter – banka kodunu
2- Sonraki 2 karakter – ıso ülke kodunu (Türkiye için TR)
3- Sonraki 2 karakter – Yerel kodunu (Bazı ülkelerde 3 karakter olabilir)
4- Son 3 karakter ise – Şube kodunu belirtir.

Swift nedir,Swift ne Demektir,Swift Ne İşe Yarar Hakkında Bilgi

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/guzelbil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427