3.Sınıf Matematik Çalışma Soruları Test Sayfası ve Cevapları


 🙂 –ÇELİK İŞ İLKÖĞRETİM OKULU
MATEMATİK SORULARI– 🙂 

➡ 1)x Esra parasının önce 1/6 sını sonra 2/6 sını harcadı. Esra 300.000 lira harcadığına göre kaç lirası vardı?x

a) 450.000 b) 500.000
c) 600.000 d) 650.000

 ➡  2)x Gülhan Gülçin’den 3 yaş büyük, annesinden 22 yaş küçüktür. Üçünün yaşlarının toplamı 61 olduğuna göre Gülhan kaç yaşındadır?x

a) 11 b) 9

c) 14 d)17

 ➡  3)x Bir tavuk çiftliğinde bulunan 29 tavuktan her biri 3 günde 2 tane yumurta veriyor. Çiftliğin bir aylık yumurta üretimi kaç tanedir?x

a) 29 b) 33
c) 35 d) 40

 ➡  4)x Emre’nin yaşının 5 katının 7 fazlasının üçte biri 24 tür. Emre kaç yaşındadır?

a) 11 b) 12
c) 13 d) 14
 ➡   5)x Bir bölme işleminde bölen ile bölünenin toplamı 36, Bölüm 8 ise Bölünen kaçtır?x

a) 24 b) 28
c) 30 d) 32

 ➡  6)x  Bir mendille bir çift çorabı 4.200.000 liraya aldım. Bir çift çorabın fiyatı mendilin 6 katı olduğuna göre bir çift çorap kaç liradır?x

a) 3.800.000 b) 3.799.000
c) 3.600.000 d) 3.500.000

 ➡  7)x Nida ile Seda’nın paraları toplamı 800.000 liradır. Nida, Seda’ya 150.000 lira verirse paraları eşit oluyor. Seda’nın kaç lirası vardır?x

a) 150.000 b) 250.000
c) 400.000 d) 550.000

 ➡  8)x İki musluktan biri dakikada 8 litre, diğeri 10 litre su akıtmaktadır. İki musluk açıkken havuz 50 dakikada dolduğuna göre kaç litre su birikir?

a) 600 b) 800
c) 850 d) 900
 ➡  9)x Bir kenarı 20 metre olan kare şeklindeki tarlanın çevresine, metresi 250.000 lira olan dikenli telden 3 sıra çekilecektir. Kaç liralık tel gider?x

a) 58.000.000 b) 60.000.000
c) 76.000.000 d) 88.000.000

 ➡  10)x Bir karenin çevresi ile dikdörtgenin çevre uzunluğu eşittir. Dikdörtgenin uzun kenarı 80 cm, kısa kenarı 60 cm olduğuna göre, karenin bir kenar uzunluğu kaç cm dir?x

a) 70 b) 75
c) 80 d) 90
MATAMATİK CEVAP ANAHTARI :
1-C,2C,3C,4C,5D,6C,7B,8D,9B,10A
Hasibe HAMAZ/ Sınıf Öğretmeni

admin hakkında 28032 makale
Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.