3.Sınıf Matematik Konu Pekiştirme Test Soruları ve Cevapları


                              MATEMATİK SORULARI
 ➡  1x- Yarısının 25 eksiği 175 olan sayının tamamı kaçtır?x
a)200 b)250 c)300 d) 400
 ➡  2x- Hangi sayının 2/10 u 200 sayısının 2/4 üne eşit olur?x
a)100 b) 350 c)500 d)550
 ➡  3x- (9*8) : (4*1) = işleminin sonucu kaçtır?x
a)13 b)16 c)18 d)21
 ➡  4- Ardışık üç sayının toplamı 42’dir. En büyük sayı kaçtır?x
a)12 b)13 c)14 d)15
 ➡  5x- İki şehir arası 450 km’ dir. Saatte ortalama 90 km hızla giden bir otomobil bu yolu kaç saatte tamamlar?x
a)4 b)5 c)6 d)7
 ➡  6x- Annem, 5 metre kumaşın 2m 75 cm ‘ sinden elbise dikti. Ne kadar kumaş kaldı?x
a)3m 25cm b)3m c)275cm d)2m 25cm
 ➡  7x- 5 düzine kalem, kaç deste kalemdir?
a)3 b)4 c)5 d)6
 ➡  8x- Hangi kesir sayısı en büyüktür?x
a)3/7 b)1/7 c)4/7 d)5/7
 ➡  9x- 40 kişilik bir sınıfın 2/5 i top oynuyor. Top oynamayanlar kaç kişidir?x
a)10 b)15 c)18 d)24
 ➡   10x- Uzun kenarı, kısa kenarının 3 katı olan dikdörtgenin çevresi 160m ‘dir. Bu dikdörtgenin uzun kenarı kaç metredir?x
a)20 b)40 c)60 d)80
soruları İndirmek için tıklayın
CEVAP ANAHTARI : 1-d 2-c 3-c 4-c 5-b 6-d 7-d 8-d 9-d 10-c
admin hakkında 28032 makale
Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.