Genel

İşletme Bölümü Tanımı ,İş İmkanları ,Çalışma Olanakları

     İŞLETME

İşletme bölümü mezunları şu alanlarda çalışırlar,  bir işletmeci otellerde, bankalarda ,sigortalarda ,maden alanlarında, Reklamcılık sektörü gibi mal ve hizmet üreten bütün işletmelerin üretimlerini, yönetimlerini para akış ve para kaynaklarını,  muhasebe etkilerini , satış ve pazarlama alanlarındaki her türlü çalışmayı yapan her türlü büyük yada Küçük işletmeleri  kuran ya da yöneten kişilere işletmeci adı verilir.

İşletmecinin görevleri şu şekilde sıralanabilir:

Herhangi bir İşletmenin büyüklüğünü ya da küçüklüğüne göre üretim alanları, yönetim alanları ,finansman bölümlerinde yani para kaynakları alanında, satış yani pazarlama bölümlerinde kolaylıkla iş bulup çalışabilirler.

Genellikle işletmecilerin belli başlı görevleri şunlardır:

1-İişletmenin çevresi ile iletişimi, sahibi ve çalışanlar arasındaki işbirliğini iletişimini sağlayan kişilerdir.

2-Bir başka görevi ise işletmenin hangi alanda ,hangi tür ürünleri daha fazla ürettiği takdirde daha üst düzey bir gelir elde edeceği konusunda planlar yapar ve kararlar alır.

3-İşletme elemanının diğer bir görevi ise, bir işletmede çalışan bireylerin birbirleriyle olan iletişim ve ilişkilerini gelişimini sağlar ve onlar arasındaki düzeyini düzenleyip korunmasını temin eder.

4-Başka bir görevi ise işlerin teknik denetimini sağlamaktır.  Yani hedeflenen amaç ile gelinen nokta arasındaki farkları belirler Ve bu farkların nasıl kapanması gerektiği konusunda önlemler, tedbirler alır.
İşletme elemanının önemli görevlerinden biri ise ; üretim ve satışların kısa dönem ve uzun dönem sonuçlarını gözden geçirerek aylık  yıllık kısa yada uzun vadeli hedefleri ulaşılıp ulaşılmadığı ,üretim ve satış raporları hazırlar ve işletme sahibine sunar.

İşletmecilerin çalışma alanları ve iş bulma imkanları:

1.Bu bölüm mezunları özellikle büyük işletme , fabrikaya da atölyelerin üretim faaliyetlerinin planlamalarının yapıldığı alanlardan yönetici olarak çalışır , ürünlerin pazarlamasını gözden geçirir , planlar ve organizasyonunu yaparlar.

2.İşletmecilerin iş bulabileceği başka bir alanı ise mal ve hizmet üreten kamu kurum kuruluşları ya da
Özel sektörde kendi yetenekleri doğrultusunda ve beceri kazandıkları alanlarda iş bulma olanakları oldukça yüksektir .

3. İşletme mezunları diğer mesleklere oranla iş bulma imkanları çok geniştir. Özellikle KPSS sınavında başarılı olanların
bir bilgisayar sertifikası edinmeleri halinde devletin birçok kuruluşunda iş bulabilmektedirler.
4.Ayrıca işletme mezunlarının diğer mesleklere göre bir avantajı ise kamu ya da özel sektöre ait kuruluşlarda çalışmanın dışında Kendi iş alanlarını kurarak kolaylıkla iş sahibi olabilir ve buralarda mesleklerini yapabilir , toplum nezlinde önemli statüler kazanabilirler.

Puan türü: TM 1

Eğitim süresi : 4 yıl

Eğitim yapılan alanlar: İşletme fakülteleri

 

 

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu