LİSE SENE BAŞI ZÜMRE TUTANAKLARI 2019-2020

Lise Din Kültürü 2017-2018 Sene Başı-1.Dönem Zümre Tutanağı Öğretmen Kararları

Lise Din Kültürü 2017-2018 Sene Başı-1.Dönem Zümre Tutanağı Öğretmen Kararları

2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜMÜŞOVA LİSESİ DİN K. ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ I.DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞIDIR

TOPLANTI TARİHİ : 19.09.2017
TOPLANTI YERİ : MÜDÜR ODASI
TOPLANTI SAATİ : 14:00
TOPLANTIYA KATILANLAR: OKUL MÜDÜRÜ AHMET BOSTANCIOĞLU VE DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ DERSİ ÖĞRETMENİ İSMAİL ALÇORBA
GÜNDEM
Yukarıda belirti edilen gün ve saatte toplanan Din K .ve Ahlak Bilgisi dersi Zümre öğretmenler kurulu başkanı Ahmet BOSTANCIOĞLU ve Din K. Ahl.Bilgisi dersi öğretmeni İsmail ALÇORBA alçakta belirti edilen gündem maddelerini görüşmek üzere toplantıya başlamışlardır.
1-Açılış ve Yoklama
2-(2015-2016) Eğitim öğretim senesinın değerlendirilmesi
3-(1739) sasenesi yasa ,Türk milli eğitiminin asli hedeflerının okunması,
4-Atatürk ilke ve inkılaplarının plan ve programlarda yer alması.
5-Dersin gaye ve ilkelerinin belirlenmesi.
6-Derslerde uygulanacak teknik ve metotların belirlenmesi.
7-Yazılı-Yoklama tarih ve metotlarının belirlenmesi.
8-Ders vasıta-gereçlerle kaynakların belirlenmesi.
9-Öğrenci başarılı olmasını çoğaltıcı tedbirler.
10-Ders senelik plan ve günlük planlar yapılırken ilgi edilecek hususların belirlenmesi.
11-Yıllık Ödevlerin verilmesinde ilgi edilecek hususların belirlenmesi.
12-Dilek ,temenniler ve kapanış.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1-Açılış: Toplantı Zümre Başkanı Ahmet BOSTANCIOĞLU’nun toplantının ülkemize,milletimize ,ilçemize ,okulumuza hayırlar getirmesi temennileriyle başladı.
2-Bu hususta söz alan İ.ALÇORBA “Geçtiğimiz eğitim öğretim senesinde hem öğretmen hem de öğrenciler olarak verimli bir sene geçirdik.Başarımız gerektiğince iyi.Her iki lisede de başarı seviyesi % 100 olmuştur.Eğer dersin kredisi artırılır da iki saat olursa öğrencilerimizin başarısı hem kağıt üstünde hem de dilenen davranışları görme noktasında daha da artacaktır.”dedi
3-1739 sasenesi yasayı İ.ALÇORBA okudu .Önemli olan yerler vurgulanarak eğitim öğretim faaliyetlerinin bu yasa kapsamında sürdürüleceği ifade edildi.
4-A.BOSTANCIOĞLU söz alarak “Atatürk ilke ve inkılapları günlük ve senelik planlarda belirtilip derslerimizde işlenmeli ve 2212- 2488 sasenesi tebliğler dergisindeki gaye ve ilkeler tarafında öğrenciyi bilgilendirmeli, bilhassa laiklik içeriğine önemle değinilmeli , birtakım bireylerin laikliği dinsizlik olarak yorumlamalarına karşılık, Laikliğin dinsizlik değil bilakis laikliğin dinini yaşam sürdürmek isteyen insanlara bir emniyet bulunduğu fikri öğrenciye kavratılmalı. .Laiklik ilkesinde devletimizin dinini yaşam sürdürmek isteyen vatandaşlarına her türlü basitliği sağladığı fikri kavratılmalı ve Laikliğin dini istismar ve dine baskı aracı olarak kullanılamayacağı fikri kavratılmalı.”dedi.
İ.ALÇORBA söz alarak “Atatürk ilke ve inkılapları 2488 sasenesi t.dergisine göre senelik ve günlük planlara yansıtılacak süreyi geldiği vakit öğrenciler aydınlatılacak ,bu hususta tarih zümre öğretmenleriyle işbirliği içersinde olunacaktır .”dedi.
A.BOSTANCIOĞLU söz alarak “ Öğrencilerimizin Atatürkçü fikire sahip bireyler olarak yetişmeleri amacıyla elimden gelen gayreti ve yardımı göstereceğim .“dedi.
5-İ.ALÇORBA ,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin genel ilke ve hedeflerını 2356-2455 sasenesi Tebliğler dergisinden okudu.Zümre başkanı A.BOSTANCIOĞLU “Dersin bu ilke ve hedefler tarafında, öğrencilerimizi ahlaklı, dürüst,vatan ve milletini seven, etrafına duyarlı , gerektiği vakit bu ülke ve mukaddesatı amacıyla her türlü fedakarlığı yapabilecek anlayış ve şuurla yetiştirmeli ,kendini her türlü hususta yetiştirmiş , kültürlü , kanaat ve çalışmalarıyla topluma yararlı birer birey olarak, yaşam sürdürmek amacıyla lüzumlu özen ve itinanın gösterilmelidir.”dedi.
6-Derslerde uygulanacak teknik ve teknikler konusu ile alakalı söz alan İ.ALÇORBA “Dersimizin genel hedeflerı ışığında öğrencilerimize evvelce dersimizi sevdirmeliyiz.Bu bizim birinci asli hedefimiz olmalıdır.Konuları öğrencinin anlayabileceği duruma getirmeliyiz.Derse hazırlıklı gelmeli , ders amacıyla her türlü vasıtatan faydalanılmalıdır.Soru-cevap metodu kullanılmalı,anlaşılmayan konuların belirlenmesi yapılmalı ve hemen açıklanmalı,ev ödevi verilmeli ,vakit vakit denetim edilmelidir.”dedi.
Zümre Başkanı A.BOSTANCIOĞLU söz alarak “Konular öğrenci standardına indirgenmeli, günlük yaşamdan misaller verilerek dinimizin kaynaklarına aykırı olmamak şartıyla,hikayelerle süslemek amacıyla anlatılması da mühimdir “dedi.İ.ALÇORBA “Konuları işlerken öğrenciyi tetkik ve düşünmeye teşvik etmeli ve daima onların problemlerine eğilmeli ve çözüm bulucu teknikler sunulmalı. Dersin haftalık saat adedi en az iki olmalı bir saat Din dersi amacıyla yetersizdir.” dedi
7-İ.ALÇORBA söz alarak “İlçe zümresinde arkadaşlarımızla , her devre amacıyla iki yazılı yoklama iki de sözlü yoklama vermek üzere zümre kararı almıştık.Yazılı sorularının kısa cevaplı ve çok sorulu olmasına ve olasıysa birer tanesinin test halunda hazırlanmasına, gayret edilmelidir .Bu hal öğrencilerimizin test tekniğini elde etmeleri amacıyla yararlı olmaktadır.Sorular açık seçik olmalıdır.Yazılılarda sıkça görülen sorunlar imtihan ardından telafi edilmelidir.Sözlü imtihanı amacıyla ilaveten vakit ayırmaktansa öğrencinin sınıf içersindeki etkinliği göz önünde bulundurulmalı,ödev yoklamalarına göre sözlü notu verilmelidir.”dedi.
8-İ. ALÇORBA“Ders vasıta ve gereçlerle yardımcı kaynaklar konusu ile alakalı dersimizi olası olan ölçüler ortamında, vasıta- gereç ve yardımcı kaynaklarla işlemeli, bilhassa Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği kaynakların öğrencilere tavsiye edilmelidir. Kaynaklar konusu ile alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları, Kültür Bakanlığı yayınları ,Milli Eğitim Vakfı yayınları arasında çıkmış konumuzla alakalı görüntülü, sesli ve yazılı kaynakların harita ve bunlara benzer kaynakları da kullanmanın konuyu daha kesintisiz ve anlaşılır duruma getirecektir. Diğer zümre öğretmenlerinden , etrafımızda ya da okulda bulunabilecek dersimizle alakalı her türlü vasıta ve gereçlerden en ideal bir şekilde faydalanılmalı ders kesintisiz ve anlaşılır duruma getirilmelidir “ dedi.
A.BOSTANCIOĞLU “ Ders kitabı kaynak kitap değildir. Yıllık plana yazacağımız kaynak kitaplar ,o ders amacıyla ,otoriteler doğrulusunda kabul edilmiş kitaplar olmalıdır.”dedi.
9-Öğrenci başarılı olmasını artırıcı ve başarısızlığını giderici hususlardaki tedbirler konusu ile alakalı, zümre başkanı öğrencilerimize ders çalışma tekniklerinin öğretilmesini, öğrencilerimizin problemini çözücü yaklaşımların başarıyı çoğaltıcı etkenler bulunduğunu belirti.Zümrede şu kararlar alındı:
a-Öğrenci öğretmen doğrulusunda takibe alınarak veli-öğretmen-öğrenci koordinasyonu sağlanacak.
b-Ödev takibi yapılacak
c-Konuların hazırlık ve değerlendirme soruları öğrencilere yaptırılacak.
d-Öğrencilerin ders vasıta –gereçlerini derli toplu olarak getirmeleri sağlanacak.
e-İmkanlar dahilinde gezi-gözlem metodu kullanılacak.
f-İmkanlar dahilinde multi-medya cihazları ile ders canlı tutulacak,öğrenciler görsel ve işitsel açıdan de takviye edilmiş olacak.
g-Okul rehberlik servisiyle sorunlu öğrencilerin problemlerinin halledilmesi amacıyla işbirliği yapıp gerek görülürse Rehberlik Araştırma Merkezine de başvurulacak.
10-İ.ALÇORBA “Yıllık planlar senelik çalışma takvimi öneme alınarak yapılmalıdır , günlük planların ayrıntılı ve özenle yapılması derse hazırlıklı gelinmesi ve eğitimin daha kaliteli olması yönünden çok mühimdir.Yıllık planda hedefler ayrıntılı bir şekilde yazılmalıdır.
11- Ödev alan öğrenciler Kasım ayının 4. Haftasında belirleme edildikten sonra ödev konularının bu hafta içersinde öğrencilere verilmesine karar verildi.Ayrıca öğrencinin ödev amacıyla hazırlık ve yazım safhalarında daima öğretmeni ile görüş alış-verişi ortamında bulunması konularında ilgileri çekilip, yararlanacağı kaynaklar ile kaynaklara ulaşabilecekleri yerlerin öğrencilere bildirilmesi konusu ile alakalı yardımcı olunmasına karar verildi.
Bu hususta söz alan İ ALÇORBA “Ödev yapımındaki asıl amacın;tetkik-planlama, yeteneklerin geliştirilmesi,ilmi bir araş-tırmanın yapılmasının teknik ve tekniklerinin öğretilmesi,sonuç almada mühim tekniklerin kullanılması ,çalışma tekniklerinin kullanımlarının bizzat sonuç almadaki öneminin görülmesi,ilme ve incelemeye yönlendirme bulunduğunun, öğrencilere kazandırılmasıdır.”dedi.
Ödev alan öğrencilere bu hedefler tarafında ödev yapmaları benimsetilecektir.
Dersimiz amacıyla sınıflara göre şu ödev konularının verilmesi ideal görüldü:
Lise 1. Sınıflar:
1-Peygamber Efendimizin Örnek Ahlakı.
2-Toplumsal Hayatımıza Din ve Ahlakın Etkileri.
3-İslam’ın ilme verilen önem.
4-İslamiyeti başka dinlerden değişik kılan hususlar.
5-İlk Müslümanların çektikleri eziyetler.
Lise 2. Sınıflar:
1-İslam’ın Güzel Ahlaka verilen Önem.
2-İman aslileri ve İnançlı olmanın insan üstündeki etkileri.
3-Namaz ,oruç,zekat ibadetlerinin hayatımıza tesirleri.
4-İslamda ana-baba hakları.,komşu hakları
Lise 3. Sınıflar:
1-İslamiyet’in Akla ve İlme verilen önem.
2-Türklerin İslam Medeniyetine Katkıları .
3-Atatürk’ün İslam’a Bakışı ve Laiklik
4-islam dininin adalete verilen önem.
5-islam medeniyetinin batı dünyasına etkileri
2300 sasenesi Tebliğler Dergisindeki ödev yönetmeliğine göre dağıtılacak olan ödevler Nisan ayının 2. Haftası öğrencilerden alınmasına karar verildi.
12-Zümre toplantısı zümre başkanı A. BOSTANCIOĞLU’nun hayırlı olsun dilekleri ve bu toplantının öğretmenler arasında kaynaşma ve yakınlaşmaya vesile olması ve daha iyi ve kaliteli bir eğitim-öğretim senesi olması temennileriyle bitmiştir.

Lise Din Kültürü 2017-2018 Sene Başı-1.Dönem Zümre Tutanağı Öğretmen KararlarıLise Din Kültürü 2017-2018 Sene Başı-1.Dönem Zümre Tutanağı Öğretmen Kararları

İndirmek için indirme linkini (Butonu) tıklayınız

Lise Din Kültürü 2017-2018 Sene Başı Zümre Tutanağı Öğretmen Kararları

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu