Genel

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Tanımı , Çalışma Alanları

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

 

Üniversite tercihllerinde , öğrenclerin yeyi yeni fark etmeye başladığı ,Metalurji Ve Malzeme mühendisliği bölüm programının amacını şöyle özetlemek mümkündür. Program ,Metalurji Ve Malzeme mühendisi,  bileşiminde metal bulunan, maden filizlerinden metal ve alaşımların elde edilmesi için ve bunların belli işlemlerden geçirilmek yolu ile  endüstri sektörünün istediği hammadde haline geliştirilmesi , plastik , seramik gibi metal olmayan maddelerin elde edilmesi ve işlenmesi çalışmalarını yürüten mühendislik bölümüdür.

Metalurji Ve Malzeme mühendisliğinin çalışma alanları:
Okullarından mezun olan Metalurji mühendisleri , kamuda ya da özel sektörlerde kolaylıkla iş bulabilirler kamuya özel sektöre ait demir-çelik fabrikalarından Çelik ve alüminyum ve Döküm fabrikalarından metal dışı malzeme üreten endüstri işletmelerinde iş bulabilirler ayrıca araştırma geliştirme alanlarından standartlar tasarımlar gibi konularda ilgili olarak bürolardan iş bulup çalışabilmektedirler , bakır ve Ferro ulaşım üretim sektörlerinde özel dökümhaneler , haddehaneler ısıl işlem ve Metal İşleme fabrikalarından seramik ve cam sektöründe hammadde alımı ve Mühendislik firmalarında kolaylıkla iş bulabilmektedirler. Ayrıca üretilmiş olan ürünlerin pazarlanması aşamasındaki alanlarda kendilerinin iş bulabilir de ve çok iyi kazançlar elde edebilmektedirler.
Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği puan türü:  MF4

Metalurji Ve Malzeme mühendisliği eğitim yerleri : Mühendislik fakülteleri

 

www.guzelbil.com

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu