Okuyan Bilir ve Bilmek İnsana Güç Katar Mı?
Okuyan Bilir
Okuyan Bilir bilgi güçtür. İnsan görerek konuşarak yaparak okuyarak öğrenir. İnsanlığın bilgisi basit ve bileşik yükselişe Tekamül ederek 21. yüzyıl en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Yazının icadından internet imkanlarına, tekerleğin keşfinden uçak motorunun mükemmelliğine ulaşan insanların beyninin ancak yüzde 9’unu kullanabildiğiniz düşünürsek, kullanma oranının bir puan yükselmesi , aya inen insanın ilk adımını ” benim için küçük Ama insanlık için büyük adım” olarak vasıflandırma su gibi büyük bir adım olacaktır.
Belki gücüne sahip milletlerin diğer milletlerin üstünlüğü teknolojik anlamda kabul edilir ancak, hukuki ve sosyal açıdan kabul edilemez. Bunun içindir ki insan hakları kavramı gelişmiş, insanı insan olarak görmek, anlamak ve dinlemekten bilginin gücünü kavrayan bir gelişme sonucu olarak anlaşılmıştır.
Bilen Başarır: Önce söz vardı. Söz şekle,şekil yazıya dönüştü. sonra okuma tavsiyesi ile yürüyüşe geçen insanlık Avcı toplumundan tarım toplumuna dönüşen, Sanayi
Toplumu , Bilgi çağı , iletişim çağı adımlarıyla tabiri caiz ise Işık hızına ulaşan insanlık aleminin bu uzun yol arkadaşlığının da beraber yürümek, insanlık için büyük adımları ortak olabilmek için Bilgiden uzak kalmamalıyız. Bu uzak kalış bizi tarihin akışına aykırı bir hale dönüştürür ki bu hal sorumluluğu ağır bir alın yazısına sürükler insanlığı ve tabiki bizi.
Yalan , hamaset duygularıyla redd edilen , nutukları iltifat etmeden tarih yolunda bu uzun yürüyüşe elimizde kitapla katılmanın zevkini ilimizde görerek bu mutluluğa ortak olmak temennisiyle yolunuz açık kütüphaneniz dost okuma zevkini yol arkadaşınız olsun.
Unutmayalım ki bilen her zaman başaracaktır öyle ya da böyle vaz geçmediği sürece zihninde bilgi birikimi taşıyan bir insan mutlaka çıkar bir yol Yeni bir yöntem bularak başaracaktır.