Tümleşik epistemoloji: bilgilerin entegrasyonu anlamına gelir, bilgileri birbirine uyarlayan ,birleştiren yada tek çatı altında toplayan bir bilgi oluşumudur.
Tümleşik epistemolojinin Türkçe karşılığı bilgilerin bir araya gelerek birleşme, bütünleşmesidir.
-Değişik isimler altında oluşan bilgi türlerini bir araya getirebilmektir.
– İş tecrübeleri ve iş çevreleri önemli ölçüde değişen bir çok grubu bir araya getirmek.
Örnek: Hukuk uygulamaları sırasında , uygulayıcının karşılaştığı sorunlar gerçek dünyadan kopuk sorunlardır. Ancak bu meslek kavramı bir çok uğraşı grubu (hukuk alanı) tarafından kullanılmaktadır. Bu da o grubun öne çıkmasına ve alanlarında mesleki anlamda pekişmelerine yardımcı olacaktır.
Son olarak tümleşik durum uygulamaların çeşitliliğini yansıtmamakta ve homojenik bir kurumsallaşma göstermektedir.
Özellikleri:
1-)En önemli özelliği homojenlik göstermesidir.
2-) Bilgi kirliliğini ve karışıklığını ortadan kaldırır
3-) Zaman tasarrufu sağlar
4-) Enerji tasarrufu sağlar
İletişim alanında örnek:Tümleşik iletişim ses, görüntü, konferans, durum bilgisi, anlık mesaj, sesli mesaj, faks, e-posta ve mobil haberleşme gibi iletişim yöntemlerinin bir araya gelmesini ve bunların iş süreçleriyle entegrasyonunu ifade eder. Böylece karmaşıklık ortadan kalkar ve tüm bu iletişim yöntemlerinden en uygununu en hızlı ve basit bir biçimde kullanabilirsiniz.
Bu sayede iş arkadaşlarınızla, müşterilerinizle ve tedarikçilerinizle en verimli yöntemle iletişim kurabilir ve iş süreçlerini hızlı ve verimli hale getirebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre tümleşik iletişim kullanan çalışanlar günlük 60 dakikaya kadar zaman tasarrufu yapabiliyor.
Tümleşik iletişim sayesinde çalışanlar kendi aralarında, müşterilerle veya tedarikçilerle en verimli ve en hızlı yöntemle iletişim kurabilir, iş süreçlerini optimize edebilirler. Tümleşik iletişim kullanan çalışanlar iletişim için daha az efor sarfederek verimliliklerini maksimuma çıkarabilirler.
ziya özcan
Tümleşik epistemoloji nedir, tümleşik epistemoloji ne demektir anlamı ve açıklaması