TYT-AYT Soru Bankası

YGS ve LYS Sınavı Sırasında Neler Yapılmalı , Nasıl Davranmalı

1-) Kitapçığınızın sayfalarını hızlıca gözden geçiriniz ama soruları okumayınız ,salon başkanı soruları okuduğunuzu fark ederse sıkıntı yaşayabilirsiniz.

2-) Sınav başlamadan önce kimin ne yaptığıyla değil , kendinizle ilgilenin , kitapçığınız ve optiğinize yoğunlaştırınız dikkatinizi ,başkalarının yaptıkları sizin heyecanınızı arttırabilir.

3-) Sınavınıza motive olmak için , en iyi olduğunuz testten başlayınız , çünkü sınavda en fazla yanlış yapılan zaman dilimi ilk 15-20 dakikadır.

4-) Soru köklerini dikkatli okuyup , değildir , söylenemez , çıkarılamaz, yoktur gibi olumsuz soru kökleri genellikle  olumlu sorulara alışkın olan öğrenciler yanlış okuyup , yapabileceği soruyu yanlış yapmaktadır.

5-) Cevapladığınız soruların cevaplarını yanlış olduğundan emin olmadıkça cevabı değiştirmeyiniz , genellikle ilk yanıtınız doğrudur.

6-) Uzun paragraflı sorulardan korkmayın çünkü en kolay sorular onlardır ,içinde cevapları ve ip uçları gizlidir.

7-) Soruları cevaplarken tüm seçenekleri okuyunuz ,ilk seçenekler doğru gelebilir ancak sonrakiler daha doğru olabilir.

😎 Hiçbir fikrinizin olmadığı  soruları yanıtlamayınız , boş bırakmak size daha faydalı olacaktır , ancak 2 seçeneğe kadar indirmişseniz şansınızı deneyebilirsiniz.

9-) Testler arasınada 15-20 saniyelik molalar veriniz. Örneğin matematik testini bitirince arkanıza yaslanıp, derin nefes alın.

10-) Size çok kolay gelen sorulardan şüphelenip , kolay olan cevabını zorlaştırmayınız. “bu soruda kesin bir aldatmaca var demeyin ösym sizi kandırmaya çalışmaz.”

 

www.guzelbil.com

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu