Genel

11.Sınıf 2.Dönem Sonu (Sene-Yıl) ŞÖK Toplantı tutanağı

KOZLUK ÇOK PROGRAMLI LİSE 2. DÖNEM SONU

11-G SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TARİHİ

GÜNDEM

1-     Yoklama,

2-     Açılış konuşması,

3-     2015-2016Eğitim-öğretim yılının değerlendirilmesi.

4-     Sınıf rehber öğretmenin değerlendirmeleri,

5-     Ders öğretmenlerinin değerlendirmeleri,

6-     Öğrencilerin genel olarak değerlendirilmesi,

7-     Başarıyı artırıcı önlemlerde alınan sonuçlar,

8-     Yıllık ödevler,

9-     Yazılı yoklamaların değerlendirilmesi,

10-   Dilek ve temenniler.

GÖRÜŞMELER

Kozluk Çok Programlı Lisesi 11-G sınıfı, sınıf öğretmenleri kurulu 2015-2016öğretim yılı sene sonu toplantısını yapmak üzere Lise Müdür Yardımcısı Muhammed Uykun başkanlığında, 19.06.2016 tarihinde saat 15.30’da  öğretmenler odasında toplanıldı.

MADDE–1)  Gündemin 1. maddesi gereği, sınıf rehber öğretmeni H. İbrahim Arslanhan tarafından yapılan yoklama sonunda; Matematik Öğretmeni Hürü İpek,  Geometri Öğrt. Yusuf İPEK, İnkılâp Tarihi Öğrt. Elif BAŞER, Edebi Metinler Dersi Öğrt. Ferdan ŞAHİN, Beden Eğitimi Öğrt.  Tolga Gökalp, Coğrafya Öğretmeni Gülistan Güneş,  Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğrt. Meryem ÇİÇEKLİ, Bilgisayar Öğrt. Hasan Gürfidan, Felsefe Öğrt. Yasin Dalkılıç’ın  toplantıda hazır bulunduğu tespit edilmiştir. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra gündemin ikinci maddesine geçilmiştir.

 

MADDE–2)  Açış konuşmasını sınıf rehber öğretmeni H. İbrahim Arslanhan yaptı: “Bu sınıf eşit ağırlık sınıfı oluğundan sayısal ve sözel derslere daha fazla önem verdik. Aynı zamanda bu öğrenciler ygs’ ye girdiklerinden dersler bu yönde anlatıldı. Genel olarak sınıfta problem yaşamadık. Derslere giren tüm öğretmenlere teşekkür ederim.”

 

MADDE–3)  Geçen senenin değerlendirilmesini sınıf rehber öğretmeni Halil İbrahim Arslanhan şu ifadelerle anlattı: “Geçen yıl bu öğrenciler sınıfta oldukça başarılıydılar, bu sene bu başarı düzeyi arttı. Bazı öğrencilerde görülen problemler tüm hocalarımızın ortak hareket etmesiyle çözüme kavuştu. Öğretmenler olarak problem teşkil eden öğrencilere aynı davranışı sergileyerek bu öğrencilerdeki olumsuz davranışları en alt düzeye indirmeyi başardık. Ayrıca bu öğrenciler 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramında da görev yaparak sorumluluk bilincine ulaşmışlardır .”

 

MADDE–4)  Sınıf rehber öğretmeni H. İbrahim Arslanhan’ın değerlendirmesi: “Nisan ayında yapılan veli toplantısına da ilgi yüksekti. Öğrencilerin genel durumu, devamsızlık durumu, derslere karşı olan tutumlarını öğrenci velileriyle görüştüm. Bu görüşmemizde problemli öğrencilerin davranışlarında olumlu değişiklikler gördüğümüzü söyleyebilirim.

11 TM G sınıfına başarısızlık nedenleri anketi uyguladım. Öğrencilerin genel olarak ders çalışma ortamlarının olmadığını, verimli ders çalışma yöntemlerini bilmediklerini, sınavlarda kaygı düzeylerinin çok yüksek olduğunu belirledim. Bu konuyu velilerle görüştüm. Derse giren öğretmenler de bu konuda bana çok yardımcı oldular. Başarı düzeyi böylece arttı. Bu sınıfta başarıyı artıran en önemli unsurlardan biri de problem teşkil eden durumlara bütün öğretmenlerin aynı hassasiyetle yaklaşmalarıdır.” dedi ve beşinci maddeye geçildi.

 

MADDE–5)  Derse giren öğretmenlerin değerlendirmeleri:

Felsefe gurubu  Öğretmeni Yasin DALKILIÇ: “Sınıf eşit ağırlık olduğu için derse ilgili öğrenci sayısı bayağı fazlaydı. Genelde ÖSS’ye yönelik konu anlattık. Felsefe dersi ile ilgili herhangi bir sorun oluşmadı. ” dedi.

 

İnkılâp Tarihi Öğretmeni E.BAŞER: “Tarih dersi eşit ağırlık öğrencileri için zevkli bir derstir. Ayrıca öğrencilerin ilgisi de yüksek düzeydeydi. Derste genel kültürü artırıcı bilgileri ön plana çıkardığımızda derse ilgisiz öğrencilerin ilgisini çekmeyi de başarabildik. Teşekkür ederim.” dedi.

 

Matematik Öğretmeni Hürü İPEK: “ 11 TM G sınıfındaki öğrenciler eşit ağırlık bölümü öğrencileri olduğu için, derse katılım genelde iyiydi. Derse ilgisiz olan öğrenci sayısı azaldı. Bazı başarısız öğrenciler de var. Ayrıca sınıfın matematik kaygısı yüksek düzeydeydi. Bu problemin aşılması için derslerden kalan vakitlerde onlara geometrinin zor bir ders olmadığı konusunda rehberlik yaptım ve etütlerde ÖSS’ye yönelik çalışmalar yaptım. Teşekkür ederim.” dedi.

 

Coğrafya Öğretmeni Gülistan Güneş: “Sınıf eşit ağırlık olduğu için derse ilgili öğrenci sayısından memnundum. Genelde ygs’ye yönelik konu anlattık. Bu da derse olan ilgiyi artırdığı gibi öğrencilerin genel kültür düzeyini de yükseltti.” dedi.

 

Edebi Metinler Dersi Öğretmeni Ferdan ŞAHİN: “ Öğrencilerin kitap okumaları desteklenerek,  soruları anlama ve yorumlama becerilerini artırdık. ygs’ye yönelik sorular çözmeye çalıştık. Derse olan ilgi bu sayede arttı. Başarı düzeyi de yükseldi.” dedi.

 

MADDE–6)  Sınıf rehber Öğretmeni H. İbrahim Arslanhan: “Murat Tüver, Şaban Kayık, Gündoğan Gündoğdu, Ercan İnal gibi derse karşı ilgisi az olan öğrencilerle tüm öğretmenler olarak birlikte hareket ettik. Ayrıca okul içinde onların davranışlarını kontrol etmeye çalışmak için bu öğrencileri 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramında da görev vererek sorumluluk sahibi olmalarını sağladık. Onların olumsuz davranışlarının diğer öğrenciler tarafından örnek alınmasını önlemiş olduk. Bu öğrenciler için bütün öğretmenler ortak hareket etmeye çalıştık. Olumsuz davranış düzeyini en alt seviyeye indirdik. Okul idaresi de bu konuda bizlere yardımcı oldu. Bu öğrencilerin kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

MADDE–7) Rehberlik dersinde “Başarısızlık Nedenleri Anketi” uygulandı. Bu ankete göre başarısızlık nedenleri önemlerine göre sıralandı. Öğrencilerin başarısızlığının en önemli sebebinin verimli ders çalışma yöntemlerini bilmediğinde kaynaklandığı ortaya çıktı. Rehberlik dersinde ve değer derslerde bu problem üzerinde yoğunlaşıldı.  Branş öğretmenleri kendi derslerine nasıl çalışılacağını derslerinde anlattılar. Rehberlik dersinde de verimli ders çalışma kılavuzu okundu ve örneklerle açıklandı. Öğrencilerin yazılı sınavları da bu doğrultuda hazırlandı.

Başarısız öğrencilerin seviyesini artırmak için onların da derse katılımları sağlandı.

Öğrencilerin ufkunun genişletilmesi, başarılı örneklerin gözler önüne serilmesi ve teşvik edilmesi, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi kararlaştırıldı.

Bunların dışında, öğrencilerin ders dışı gereksiz uğraşlarla vakit geçirmemesi için onlara çeşitli sorumluluklar verildi.

 

MADDE–8)  Ödevlerin ekim ayı içinde verildi, nisan ayında toplandı. Genel düzeyde ödev konularının araştırıldığı ve yıllık ödevlerin elle yazıldığı gözlemlenmiştir.

 

MADDE–9)  Yazılı yoklamalar zamanında yapılmıştır. Bir günde üçten fazla yazılı yapılmayarak, sözlü notlarında öğrencinin performansı göz önünde bulundurulmuştur. Etkinliklerde görev alan öğrencilerin yazılısı etkinlik tamamlandıktan sonra yapılmıştır. Genel olarak sınıf başarı düzeyi amaçlanan düzeydedir.

 

MADDE–10)  Kurul başkanı Muhammed Uykun başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemiz dileğiyle toplantıyı bitirdi.

 

 

 

SINIF REHBER ÖĞRETMENİ                COĞRAFYA ÖĞRT.                                  BİLGİSAYAR ÖĞRT.

(TDE Öğrt.)                                    Gülistan GÜNEŞ                                        Hasan GÜRFİDAN

Halil İbrahim Arslanhan

 

 

EDEBİ METİNLER ÖĞRT.                       FELSEFE GRUBU ÖĞRT.                      DİN Kült. ve AHLAK Bil. ÖĞRT.

Ferdan ŞAHİN                                             Yasin DALKILIÇ                                       Meryem ÇİÇEKLİ

 

 

 

ANALİTİK GEO. ÖĞRT.                           MATEMATİK ÖĞRT                                   GEOMETRİ  ÖĞRT.

Yusuf İPEK                                               Hürü İPEK                                                     Yusuf İPEK

 

 

İNKILAP TARİHİ  ÖĞRT.                                        BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRT.

Elif BAŞER                                                                             Tolga GÖKALP

 

 

 

MÜDÜR YARDIMCISI                                                                                 OKUL MÜDÜRÜ

Muhammed UYKUN                                                                                                        Hanifi ŞAHİN

 

11.Sınıf 2.Dönem Sonu (Sene-Yıl) ŞÖK Toplantı tutanağını İNDİR

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu