2015 / 2016 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI
4.C .SINIFI FAALİYET RAPORU
1. KULÜP ÇALIŞMALARI:
Sivil Savunma Kulübünde 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında işlenecek konular , öğrencilerle birlikte kararlaştırıldı. Sivil savunma çalışmaları ile,ilgili videolar izlendi. Öğrencilere konular, internet üzerinden görselleri ile birlikte işlendi.
Öğrenciler Sivil Savunma kuruluşlarını ziyaret ederek kulübümüze broşör ve dergi getirdiler. Dergi ve broşörler , kulüp saatimizde incelendi.
Yıllık çalışma planına uygun olarak işlenen konularda öğrencilere dökümanlar verilerek, dosyalarına koyduruldu.
(28 Şubat) Sivil Savunma Günü slaytı izlendi.
1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Deprem Tatbikat Dosyası hazırlanarak , idareye teslim edildi .
28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle 28 Şubat Pazartesi günü okulumuzda Deprem Tatbikatı yapılmıştır.
2. SINIF REHBERLİĞİ:
Tüm öğrencilerimize rehberlik alanında yardımda bulunulmaktadır. Özellikle rehberlik alanında problemli olan Ahmethan Muslukçu ile özel ilgilenip RAM ‘daki tedavisinde yapılan gelişmelerle ilgilendim. Aile ile işbirliği yaparak bu öğrencinin zeka sınırını zorlayarak, gelişmesini , sınıfta orta seviyede bir öğrenci olmasını sağlandı.
Özel bağırsak rahatsızlığı yaşayan öğrencim Yusuf Gör ile özel ilgilenerek devam edebildiği günlerde ders eksiklerini tamamlatmakla uğraştım.
Sık hastalanan Osman Nuri Türk ‘ün ve Hasan Şen’in aileleri ile görüşerek hastalıktan kaynaklanan devamsızlıklarının, öğrencilerin başarısını olumsuz etkilediğini görüştüm. 2. dönemde daha iyi devamlarını sağladım.
Etüt saatlerinde, eksik konularında çalışmalar yaptım.
Sait Gecü’nün anne babası ayrı yaşadığından , öğrencinin kişiliğinde oluşan olumsuzlukları aile ile işbirliği ile gidererek , birlikte başarı sağladık, öğrencinin başarısı da yükseldi. Sınıfımızdaki İrem Aşıkkutlu ve İclal Akkuş ile sıkça görüşmeler yaparak aralarındaki geçimsizlik ve olumsuz davranışlar ortadan kaldırıldı.
3-PDS SINAV DEĞERLENDİRMELERİ:
PDS sınavlarında sınıfın % 50’si yüksek bir başarı göstermektedir. Bu öğrencilerle haftada 1 gün 2 saat olimpiyat etütü yaparak daha yüksek bir başarıya ulaşmalarını sağladım.
Hastalık ve devamsızlık nedeniyle , sınavlarda başarısı düşük olan öğrencilerle, eksiği görülen konularda ofis yapılmaktadır. Ofisleri haftada 2 gündür. Çarşamba günleri matematikten, Cuma günleri Türkçe ve diğer ders başarıları düşük olan konular tekrar edilmekte, diğer sınavlarda daha başarılı olmaları sağlanmaktadır.
Özellikle tatil dönüşlerinde başarıları düşük olan 4 öğrenci, sınıf başarımızın düşük görünmesine neden oldu.
Sınıf günümüz: Sınıf günümüzde, öğrencilerimiz ; üslendikleri konuşma, şiir, dans gösterilerini başarılı olarak öğretmenleri yormadan yerine getirdiler.
4. C sınıfı öğrencileri olarak kardeş arkadaş olup , sevgi- saygı – huzurlu- disiplinli- mutlu bir eğitim öğretim yılı tamamladık.
4-DEĞERLER EĞİTİMİ:
DEĞERLER Eğitimi sene başından itibaren okulumuz değerler eğitimi sorumlu öğretmenleri tarafından hazırlanmış olan yıllık plan kapsamında işlenmiş olup,ARALIK ayı itibari ile MEB Tarafında resmileştirilmiş bir ders olarak işlenmeye devam etmektedir.AYLIK DEĞERLER MEB tarafından belirlenmektedir.
Değerler eğitimi aylık takvime göre düzenli bir şekilde YARDIMSEVERLİK –DOĞRULUK- SAYGI- DOSTLUK – SORUMLULUK konuları ETKİNLİKLERİYLE şimdiye kadar işlenmiştir.
5- İSTANBUL DERSİ
‘‘Benim Gözümle İstanbul’’- İstanbul’u İzliyorum’’ İstanbul’u Dinliyorum’’‘‘İstanbul’da Geziyorum’’etkinliği- Kültür Başkenti İstanbul’’ İstanbul’da Avrupa, Avrupa’da İstanbul’’ İstanbul’un dünü, bugünü,yarını’’ İstanbul’un dünü, bugünü,yarını’’ SERBEST ETKİNLİKLERİ işlenerek İSTANBUL’a aidiyat duygusu geliştirildi, kültürel değerlerimizi tanımaları aşılandı.
6. DÜŞÜNME BECERİLERİ EĞİTİMİ
DGS KİTAPLARIMIZ haftada bir saat olarak, sınıfta yapıldı A ve B kitapçıkları yapılıp değerlendirildi. C kitapçığını yaz tatilinde yapması istendi.
Öğrencilerimiz bu kitap etkinliklerini zevk alarak yaptılar.
7-DERS VE KAYNAK KULLANIMI:
Zambak ve MEB kitapları derslerimizde kullanılmaktadır. Meb Kitaplarımız ve öğrenci çalışma tamamen bitirildi. Yardımcı kitaplarımız olan Zambak 2. dönem kitapları bitmiştir. Müfredat konularına uygun gidilmiştir. Derslerimizde akıllı tahta kullanılmaktadır.
Eğitim öğretim yılı boyunca akıllı tahta ve internetten Türkçe – matematik – sosyal bilgiler – fen ve teknoloji derslerimiz çoğunlukla görsel ve işitsel olarak izlendi .
Ders slaytları her öğrencinin edindiği flaşbelleklere yüklenerek evlerinde görsel olarak ders tekrarları yapmaya teşvik edildi.
Morpa Kampüs – Okulistik eğitim sitelerinden ders anlatımları dinlendi, değerlendirme çalışmaları sınıfta yapıldı,yararlanıldı.
Leyla YARDIMCI
4.C SINIFI ÖĞRETMENİ
4.Sınıf Sene (Yıl) Sonu Faaliyet Raporunu Buradan İndirin