Sağlık

Beyin Sağlığımız İçin Hangi Yiyeceklerden Uzak Durmamız Gerekir

BEYNİMİZİN DAHA GÜÇLÜ OLMASI İÇİN UZAK DURMAMIZ GEREKEN BESİNLER

 

1)Şeker ve şeker ürünleri: Şekerli gıdalar uzun süre kullanıldığı zaman nörolojik problemlere neden olduğu gibi hafızayı da zayıflatmaktadır. Zayıflayan hafıza beraberinde öğrenme güçlüğüne neden olmaktadır.

 

2) Fast Food Tüketimi: Fazla fast food tüketimi beynin kimyasını değiştirip, anksiyete ve depresyonlara neden olmaktadır. Fast food motivasyon eksikliği , hafıza zayıflığına  da neden olmaktadır. Bu bilgi Montreal Üniversitesi’nin yaptığı  araştırmanın sonucu elde edilen bilgilerdir.

 

3) Alkol: Alkolün karaciğer dahil birçok organa zarar verdiği hatta yok ettiği bilinmektedir.

Bu zarar gören organların içinde en önemlilerden biri de beyindir, Alkol beynin sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatır , buna bağlı olarak öğrenme güçlüğüne neden olur.

 

4) İşlenmiş , önceden pişirilmiş gıdalar: İşlenmiş tüm yiyecekler katkı maddesi ve koruyucu içerdiği için yaşlılarda ve çocuklarda çok ciddi beyin problemlerine neden olmaktadır. Merkezi sinir sistemine zarar veren bu gıdalar, beyin fonksiyonlarının zayıflamasına ,dejeneratif bozukluğa yol açarak alzheimer’a yol açmaktadır.

 

5) Kızarmış Yiyecekler: Var olan tüm kızarmış yiyecekler , bunların içinde en tehlikeli toksik içeren kızartma yağıdır. Bazı yağların daha da zararlı olduğu birinci sırayı kızartmada kullanılan ayçiçeği yağıdır. Kızarmış yiyecekler beyin sinirlerini zederler ve fonksiyon bozukluğuna neden olur.

 

 

www.guzelbil.com

Ziya Özcan

Bu sayfayı açmadaki amacım, Dağınık halde bulunan ve her kesime hitab eden bilgileri bir araya toplamaktır. Özellikle 5N1K soru ve cevaplarını doğru bir şekilde yansıtmaktır. Ayrıca başka bir amacım ise eğitimdeki eksiklikleri ve bilgi dünyasındaki yanlışlıkları gidermek. Ayrıca ilkokul ,ortaokul,lise kademelerinde hazırlanmış her türlü yazılı sorusu, test, konu anlatımı, etkinlik çalışmaları, zümreler, yıllık ders planı, günlük ders planı, deneme sınavları , ilkokuma harf grupları ve eğitim konusundaki tüm dosya ve materyal bankası oluşturmak için yola çıktık.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu